Q ADAPT FRÅN LIBRATONE – NY TEKNIK

Q ADAPT FRÅN LIBRATONE – NY TEKNIK

0

Jag älskar ljud, jag älskar hörlurar. Jag lockas mest av bra ljud förstås men också att det är en designerprodukt som berättar väldigt mycket vem du är. Ett statement liksom. Libratone släpper i dag sprillans nya lurar med helt ny revolutionerande teknik, typ!

Jag anser så här, de som använder Apples egna lurar har INGEN koll på ljudkvalitet, komfort på lurarna eller bryr sig om att ALLA på 100 meters avstånd kan höra vad man lyssnar på. Dessa personer viftar jag bort och förtränger. De som köpte Beats placerar jag också ganska långt ner. Det var hörlurar med ett namn på och en kändis bakom som egentligen inte var så bra. De fokuserade på bas, men inte bra bas, bara BAS. För någon som värdesätter ljudet är det en pina.

Sedan kommer dessa människor som värdesätter bra ljud och ändå lyckas få till bra komfort och snygg design. Där är ju ja så klart.

Noice-cancelling är ju inte nytt

Det här med Noice-cancelling är något vi haft ett tag, det funkar bättre på vissa och sämre på andra. Oftast måste man ha en extra liten dosa som driver den tekniken vilket gör att hörlurarna blir lite otympliga och inte lika lätta att hantera och frakta. Men i dag presenterar Libratone lurar som har aktiv noice-cancelling.

Libratones nya Q Adapt-hörlurar med CityMix™ låter oss själva anpassa brusreduceringen beroende på vilken miljö vi befinner oss i. Med de nya hörlurarna kan vi exempelvis ställa in ANC på nivå 4 under hektiska jobbperioder, men sedan välja nivå 1 eller 2 när man går eller cyklar i genomfartstrafik, eller när man önskar höra omvärlden.

– Att enbart vrida upp musiken när man är i miljöer med mycket buller fungerar inte alltid. Volymen medför ofta dåligt ljud och kan orsaka skador för öronen. Samtidigt kan fullständig ANC också vara farligt, exemplevis när man navigerar i trafiktäta miljöer och måste ta in omvärldsljud för att snabbt kunna reagera om en incident uppstår. Vår CityMix ™-funktion gör det möjligt att njuta av riktigt bra ljud och ANC, helt utan avbrott, oavsatt vilken miljö man befinner sig i, säger Jan McNair, vd på Libratone.

1

Q Adapt In-Ear- Hörlurar

Libratones nya Q Adapt In-Ear- Hörlurar är bland världens första hörlurar med Lightning-anslutning, avsedda för alla iPhone- och iPad-modeller med lightning-kontakt. Det innebär att hörlurarna levererar ett mer robust digitalt ljud, samt att de inte behöver ett besvärligt extra batteripaket som annars är vanligt för ANC-hörlurar.

– ANC utan externt batteri är inget mindre än revolutionerande. Det ger användarna mycket större frihet och rörlighet, kommenterar Jan McNair, vd på Libratone.

Q Adapt-kablarna är tillverkade av ett tyg speciellt framtaget för Libratone och har en inbäddad mikrofon för telefonsamtal och Siri-kommandon. Hörsnäckorna är tillverkade av ett formstöpt gummi för att optimera akustisk prestanda och är utformade för att vara mer bekväma än vanliga ANC-hörlurar.

3 1 2

 

Q Adapt On-Ear- Hörlurar

Libratones nya Q Adapt On-Ear- Hörlurar ansluts via Blåtand. De ska ha en användarvänlig touch-yta där CityMix™, uppspelning och telefonsamtal kan kontrolleras. Hörlurarna har också Libratones signaturfunktion där ljudet tystnar och ANC skruvas ner med någon handrörelse, som exempelvis kan användas när användaren önskar höra omvärlden utan att ta ut hörsnäckorna. Hörlurarna är också utrustade med sensorer som stänger av både ANC och musik när användaren tar av hörlurarna för att spara på batteri. De har också trådlös Blåtand + 1 seriekoppling, vilket innebär att två användare samtidigt kan spela musik från en enhet.

Priser

On-ear ligger på 2 399 kr

In-ear ligger på 1 799 kr

Hörlurarna når återförsäljare under oktober men kan tillsvidare beställas på Libratones Hemsida.

Your email address will not be published. Required fields are marked *