Recension: Rock The Ballet på Cirkus

Hört en massa bra om den här föreställningen – Rock the Ballet. I olika sammanhang lovordar man den och hyllar den till skyarna. Klart jag ville se. Drig med mig ett par danskompisar och fick några usla platser bakom en pelare men det gjorde inget, vi hade det bra ändå 🙂

Det är sex karlar och en tjej som dansar (ibland smög det dock in en sjunde, oklart varför). Hela första delen känns trött och tråkig. Det hackar i hela upplägget och dansarna känns trötta och uttråkade. Stegen är mer eller mindre samma hela tiden och inte ett enda klädbyte på 45 minuter. De dansade i en t-shirt och jeans. Tjejen fyller ingen annan funktion än att vara någon slags rekvisita, ett kuttersmycke.

Del 2 ökar tempot lite och alla verkar lite mer på men det är konstiga hopp mellan låtarna som i bland fadas ut, i bland mixas i hop och ibland slutar helt tvärt. Ingen röd tråd och man förstår liksom ingenting.

Dansarna är osyncade och man undrar om hälften var inbytta mot stand-ins som inte hade riktig koll. För som showen var i går kan det inte vara meningen att den ska vara…

Trist!

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *