Samsung lanserar en tv på 219 tum – lagom ju!

Samsung lanserar en tv på 219 tum – lagom ju!

Samsung lanserar en tv på 219 tum – lagom ju!

Hemma hos oss står en 65 tum stor tv och vi har då ett helt rum gjort för hemmabio. Men ändå tänker man (jag) att jag vill ha större. Nu kanske jag kan hålla käften och börja spara till en 219 tummare!

De vanligaste storlekarna på tv-apparater i det där landet skulle jag säga är mellan 47-55 tum. Det är min gissning alltså, jag vet inte. Själv har vi en på 65 tum och en på 55 tum. Vissa kör med duk och projektor och då skalar man gärna upp lite på 65-80 tum kanske. Men vem vill INTE ha en två på 219 tum?

Samsung och mikro-led

Förra året på CES (Teknikmässa i Las Vegas som sker varje år i januari) lanserade Samsung sin nya teknik mikro-led. I år visade de upp hur man mer kan nyttja den tekniken. Bland annat visade de att man i framtiden ska kunna bestämma formatet på skärmen helt enligt egna mått. Perfekt om man har lite knepiga utrymmen eller andra användningsområden än som klassisk tv. Mikro-led ska också ge ännu tydligare svärta och kontrast och man ska kunna sätta i hop en massa skärmar vilket möjliggörs bland annat av att skärmarna helt saknar kanter.

Ja ni ser. När man trodde att tv-apparaterna hade blivit tunnast möjligast och superstora som kommer det alltid nåt nytt.

Hur många suktar nu efter 219 tum?

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *