Sleep Number 360 Smart Bed – sov gott!

Sleep Number 360 Smart Bed – sov gott!

Editors choice

Under CES kommer det en massa härliga produkter och jag som värnar om det smarta hemmet blev lite till mig när jag upptäckte den smarta sängen. Jag måste ha en smart säng. 

I dag finns det massor av produkter och appar som ska hjälpa oss i sömnen. Mest fokus är på det på att registrera sömnen och skapa en optimal tidslucka för väckning. Vi kan också få hjälp med insomningen med hjälp av ljus och satta tidpunkter då våra appar anser att vi borde sova. Jag tycker det mesta är lite omständigt och vad ska man egentligen med all sov-data till?

Sleep Number 360

Hela den här sängen är smart. Den värmer upp fotänden innan sänggång så man inte fryser om fötterna. Den hör om någon snarkar och höjer huvudänden på den personens madrass så snarkandet ska avta. Den registrerar om du vänder dig i sömnen och justerar madrassens mjuk- resp hårdhet för optimal komfort. Den har nattlampa nere vid golvet som slås på om du vaknar mitt i natten och kanske måste gå på toa, den släcks igen när du kliver ner i sängen efter ditt ärende.

Med tillhörande app kan du så klart göra massor av personliga inställningar och det jag gillar är att man kan skapa scheman. Till exempel som detta:

22.30 – appen talar om för mig att det snart är dags att sova.

22.45 – sängen börjar med att värma upp fotändan.

23.00 – sängen ställer in sig enligt din önskan för att kunna läsa. (höjden på huvudändan samt hård- eller mjukhet)

23.00 – 06.00 – sängen mäter och registrerar allt du gör och ställer in sig enligt ditt sovmönster med att reglera hårdhet på madrassen, höjer huvudändan vid snarkning osv.

06.30 – sängen väcker dig när du sover som lättast inom din angivna tidsram.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *