Star Wars Force Band

Star Wars Force Band

Det är ingen hemlighet, jag är ett fan av Star Wars. Jag älskar filmerna och har en synnerligen kärlek för Yoda men också R2D2. Det är något med robotar som jag faller för. 

Så här, jag tror att jag alltid ser det ”personliga” i en robot. Eller kanske mer att jag personifierar dem. För oavsett om det är R2D2, Wall-e eller BB-8 så pratar dem inte, de bara låter, men det räcker för att jag ska försåt deras sinnesstämning och känna för dem.

bb8

BB-8 är den nyaste

BB-8 är helt ny och introducerades i senaste Star Wars-filmen. Innan filmen ens hade premiär och man visste något om denna robot så kunde man köpa den som en liten leksak. Jag skaffade en och blev tokkär. Okart varför.. Men roboten är rolig att leka med, personlig och lätt att förstå. Den funkar så bra för både vuxna och barn.

Bolaget som ligger bakom den heter Sphero och de har en blå lysande boll som man kör på samma sätt. Man bygger banor och lär sig att styra roboten på ett skickligt sätt. Nu på CES lanserade Sphero ett tillbehör till roboten som tar det ett steg längre.

Läs mer om Sphero
Läs mer om BB-8

The force tar över

Känner ni inte till ”the force” så får ni läsa på men Spehro skapade en wearable för att styra BB-8 med bara arm- och handrörelser. Precis som om det var ”the force” som styrde den. Otroligt häftigt. Kolla in klippet.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *