URB-IT! DEN MODERNA LEVERANSEN

URB-IT! DEN MODERNA LEVERANSEN

1

När jag var liiiiiten.. Ja typ så, då åkte man till ett centrum eller in till stan (Stockholm) för att handla det som behövdes. En bok, kläder, väska eller skor testades och så fick man köpa det som fanns hemma i butiken just då. 

Det där är passé och shoppingen äger till största delen rum på nätet. Det olyckliga i det här var att Posten tog bort alla postkontor och förlade servicen till närbutiker och strax efter det blommade internet-handeln till ordentligt. Småhandlarna fick det hett om öronen då platsen för paket svämmade över och kön verkade aldrig ta slut. I bland blommar det upp inovativa idéer som de här boxarna man kan få sina paket levererade till, men det verkade inte bli en hit för de försvann ganska fort. Men nu har de verkat komma tillbaka.. Eller?

123A1422 HD

Nytänkade leveransidé

Något som jag missat helt är en tjänst kallat urb-it som verkar i centrala delarna av Stockholm. Det de gör är att kombinera personlig leverans med näthandel och butikshandel. För om du sitter vid en dator och tänker att du ska beställa kanske de där dyra skorna eller en surfplatta eller något annat (från kedjor som urb-it samarbetar med) så lägger du en order och sedan får du vänta ett antal dagar (ibland veckor) på att få paketet levererat till ditt närmaste ombud som du sen måste ta dig till för att stå i kö och hålla på. Det urb-it erbjuder är att man handlar och betalar över nätet men om produkten/produkterna finns i en fysisk butik i stan så väljer du leveranssätt urb-it så hämtar urb-it det och levererar typ omgående. Så ja, en liten blandning av köpmöjligheter som tilltalar den stressade storstadsbon som inte hinner dra och shoppa.

– ”urb-it är en banbrytande bekväm shoppingupplevelse helt på kundens villkor. Vi är övertygade om att de som provar urb-it inte längre kommer att nöja sig med att vänta i tre dagar och sedan stå i kö på mataffären för att få de varor de köpt online. Vi är glada över att nu kunna erbjuda fler stockholmare denna tjänst”, säger Mats Forsberg, VD på urb-it.

I dagsläget har urb-it drygt 50 anslutna bolag. Bland dessa finns modevarumärken som Dagmar, Marc Jacobs, Eton och Best of Brands, teknikjättar som SIBA, Media Markt och Digital Inn samt flera inredningsföretag.

– ”80 procent av produkterna som köps online finns också tillgängliga i fysiska butiker. Med urb- its unika tekniska plattform kan handlarna tillgängliggöra sina produkter i butik för konsumenten online och kunden kan få dem överlämnade genom urb-it exakt var och när den vill. Tack vare urb-it kan den fysiska butiken, som av många dömts ut, slå tillbaka mot online- handeln”, säger Mats Forsberg, VD på urb-it.

Under våren kommer urb-it fortsätta på den inslagna banan med fler strategiska samarbeten och större konsumentkampanjer. Sedan tidigare har urb-it lanserat en permanent giftshop med Bibliotekstan. H&M valde dessutom att släppa sin Conscious-kollektion via urb-it till utvalda kunder. Det senaste samarbetet är med Postnord och innebär att ett antal utvalda utlämningsställen erbjuder kunden möjligheten att få paket överlämnande var och när man vill med urb-it.

I samarbete med Volvo

För urb-it räckte det inte där utan man har nu också startat ett samarbete med Volvo där man erbjuder kunder att få sina varor levererade till sin bil inom två timmar.

– ”Vi har alla fått telefonsamtal på jobbet från bud som försöker leverera paket när ingen är hemma. Med överlämning direkt till bilen kan vi på ett effektivt sätt göra bilen till en leveransadress. Genom att ge ut en engångsnyckel till urbern som överlämnar varorna kan vi minska risken att leveransen misslyckas”, säger Björn Annwall, Senior Vice President Marketing Sales och Service på Volvo Car Group.

Under en testperiod kommer Volvo Cars att lägga till urb-it till sin tjänst för leverans till bilen i Stockholm. Tjänsten kommer sedan att tillgängliggöras för fler Volvo-ägare i takt med att urb-it expanderar till fler europeiska städer under 2016 och över 200 städer runt år 2025.

”Att handla med urb-it är banbrytande bekvämt och helt på kundens villkor. Du shoppar online från en urb-it-ansluten butik och väljer att få dina varor överlämnade till din Volvo. Överlämningen kan antingen ske en förbestämd tid som passar dig, eller så snabbt som möjligt. Du kan följa ordern på din mobil och hela vägen ha kontakt med urbern som överlämnar dina varor”, säger Mats Forsberg, VD på urb-it.

Men hur fungerar det?

Om du näthandlar på en butik som samarbetar med urb-it så kan du välja det leveranssättet i ”kassan”. Jag testade med en fejkadress i Stockholm City och fick då upp valet urb-it för 129 kr. Då hade jag ”köpt” en mobil.

urbit

 

Get_it_on_Google_play.svg itunes-app-store-logo

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *