Vill du ha Apple även i bilen?

Vill du ha Apple även i bilen?

 

Jaha.. Apple fortsätter sitt tåg över världen och tar nu över våra bilar. På bilmässan i Geneve kommer flera ledande biltillverkare tillkännage att de applicerar Apples tjänst i deras bilar. 

Tjänsten heter CarPlay och fungerar med Apples iPhone 5-modeller. Du ska kunna styra alla funktioner med Siri (röststyrning) och gränssnittet ska vara lika enkelt och smidigt som man är van vid.

Det är ganska många biltillverkare som hoppar på tåget, bilar från Ferrari, Mercedes-Benz och Volvo lanserar CarPlay till sina förare den här veckan. Andra biltillverkare som kommer att introducera CarPlay är BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki och Toyota Motor Corp.

“CarPlay har utformats från grunden för att ge förare en suverän upplevelse när de använder sin iPhone i bilen” säger Greg Joswiak, Apples vice VD för iPhone och iOS Product Marketing. “iPhone-användare vill alltid ha nära tillgång till innehållet på sina telefoner och CarPlay låter förarna använda sin iPhone i bilen med minimal distraktion. Vi har flera ledande biltillverkare som lanserar CarPlay och vi är glada över att det kommer att ske denna vecka i Geneve”.

Detta kommer att komma till utvalda bilar redan nu under 2014.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *