Garantibil revolutionerar

Garantibil revolutionerar

Nu ska jag berätta om en ny tjänst som jag blev alldeles galen i. 

Jag står själv i startgroparna för att köpa en begagnad bil. Jag är fullständigt livrädd för att bli blåst. Det är nämligen så att jag visserligen testkör en ansenlig mängd bilar men jag testar för det första helt nya bilar och för det andra har jag bara koll på de så kallade “mjuka värdena”. Alltså jag kan inte berätta för dig om motorn, förklara vad de olika typerna av växellåda har för betydelse eller varför något låter på ett visst sätt. Jag kan inte mecka, renovera och analysera en bil.

Om jag i dag ska köpa en begagnad bil så har jag följande möjligheter

Blocket.se (och andra liknande sidor)
Här kan vem som helst, privatperson som företag, lägga upp annonser. Ingen kvalitetskontroll! Här handlar man helt på egen risk.

Bilhandlare
Här känner sig de flesta lika otrygga. Kan man lite på bilhandlare? De vill ju bara bli av med bilarna och säljer vad som helst och hur som helst.

kvd.se
En nätauktion där man testar bilarna innan försäljning. Dock av egen anställda experter.

Inget av dessa alternativ lockar mig. Jag är säker på att jag kommer bli blåst och köpa ett ras som till ytan ser jättebra ut.

I dag lanseras en ny sida som heter www.garantibil.se som är så genialiskt.

Det är så mycket information som jag vill ha med här men jag måste linda in det lite så får ni helt enkelt upptäcka tjänsten lite själva. Ska tillägga att jag inte på något sätt är involverad i tjänsten eller får betalt, jag bara inser att detta är en tjänst som vi konsumenter VERKLIGEN behöver!!

Så säljer du din bil

Du fyller i reg nummer och får ett estimerat värde på bilen. Går du vidare blir du ombedd att boka en testtid på en av tre stora bilbesiktningar. De i sin tur har en ipad med Garantibils egna mjukvara i som de sedan fyller medan de kollar din bil på över 190 olika punkter. Den testkörs och testaren lämnar även några kommentarer om bilen. Testaren tar också bilder med sin ipad enligt en mall i mjukvaran. Allt skickas in till Garantibil som utefter detta värderar din bil och lägger ut en auktion. Notera att värderingen är en riktlinje för dig, du själv sätter priset på bilen. På sju dagar samlas bud in och en vinnare ska förhoppningsvis finnas. Ni får veta vart ni ska träffas, Garantibil har ett avtal med OKQ8 där ni får vouchers för både kaffe och biltvätt, så en bemannad mack så nära säljaren som möjligt blir er mötesplats. Köparen sätter in pengar på ett konto till Garantibil som för över pengarna när köpekontraktet signerats av båda parter.
Det ingår även garanti för köparen.

Man är alltså säker i alla steg genom att Garantibil finns där hela vägen. Att Garantibil dessutom knutit avtal med OKQ8, Falck och de tre största aktörerna för bilbesiktning gör att känns extra tryggt och säkert.

Min bil kommer köpas här!

Vad kostar det?

Ja säljaren betalar ett fast pris på 1 500kr och köparen betalar en klubbavgift på 2 500kr. Det är alltså ingen % på belopp eller liknande.

bilkortet_garantibil wallenrud

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *