Wallenrud testar Philips Fidelio B8 med Dolby Atmos

Wallenrud testar Philips Fidelio B8 med Dolby Atmos

0

Som audiofil var det en ära att få husera en Fidelio B8 under en period. Fidelio B8 är en så kallad soundbar som fejkar ljud från flera högtalare. En perfekt pryl för dig som bor trängre eller inte vill satsa en förmögenhet på tekniken eller bara tycker det är vansinnigt fult med högtalare. 

Även fast det 2017 så måste man komplettera sin tv med någon form av högtalare, det finns ingen tv i dag där man helt kan nyttja bara tv:ns inbyggda högtalare. Det finns billiga varianter som trots sin kvalitet och prislapp ändå slår tv:ns egna ljud, så min rekommendation är att alltid satsa på extra ljud.

Ljudlimpa och ljudplatta

En så kallad ljudlimpa är en fantastiska sak, det finns också ljudplatta. Det som skiljer dessa åt är att plattan står på tv-bänken och tv:n placeras på den. Ljudlimpan ligger framför tv:n eller monteras på väggen nedanför tv:n om man har en vägghängd tv.

Den jag testat är en värsting, den har det man kallar Dolby Atmos (läs om vad det är här).

Philips Fidelio B8, ca 10 000 kronor. 

Lever upp till alla 10 000 kronorna

Jag har en ljudplatta sedan innan i sovrummet, den är okej liksom. Men den här pjäsen satte direkt standarden på vad jag VILL ha i sovrummet. Vi valde att testa denna i sovrummet då det är lättare för oss att installera och testa, i vårt biorum är det för mycket saker inkopplade, för många sladdar, för mycket av typ allt.

Som ni ser på bilden så var den lite lång för vår byrå så det ser inte direkt vackert ut, men det var ju bara en testperiod så det fick va. Ljudet var direkt imponerande med ett klart krispigt ljud och med den trådlösa basen (sub woofer) fick man en väl balanserad bas som lät väldigt bra oavsett vad man tittade på. Själva Dolby atmos-effekten var däremot svårtestat eftersom det inte finns så mycket som levererar det ljudet, men vi fixade en demoskiva med material för att just få testa detta och wow vad mäktigt. Den levererar på topp.

Installationen vad barnsligt enkel och att ställa in saker likaså. Fjärren var trist och plastig, varför kan man inte satsa lite på designen? Stilen på ljudlimpan var dock väldigt bra, jag gillar den skarpt.

Plus för design, enkelhet och ljudet men minus för priset.

4 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *