Wallenrud testar: Saltrum & YinYoga

Wallenrud testar: Saltrum & YinYoga

Jag har alltid avfärdat vissa saker med ordet FLUMMIGT! Där lägger jag all yoga, mindfullness, saltrum, kristaller och andra märkliga saker. Jag har gjort det utan att testa vilket är lite orättvist. 

På senare tid har jag fått bli mer bekant med en fantastisk kvinna vid namn Tanja Dyredand som är lite av ett affischnamn för det jag inte gillar. Bra kombo va?! Jag lärde känna henne för rätt länge sedan då hennes man Joakim arbetar som motorjournalist och vi träffades ofta i olika sammanhang. Men så av en slump visade det sig att hon fick möjligheten att bjuda in mig som journalist till ett hälsocamp och sedan dess är jag störtkär i kvinnan.

Skärmavbild 2015-11-16 kl. 17.38.11

På hälsocampet introducerade hon mig till YinYoga och till viss del även mindfullness. Just där och då var det helt magiskt för hela den helgen var så speciell. Vi hade gått igenom så mycket som tårar, glädje, hemska berättelser och jag avslöjade mycket om mig själv för henne, saker jag aldrig berättat om till någon. Där och då bestämde vi – vi ska bli bästisar! Så jävla skönt att en vuxen kvinna brister ut i dem orden! 🙂

Just nu har hon bland annat YinYoga på Stockholms saltrum. Tro det eller ej men jag har varit på Stockholms saltrum får många år sedan och tyckte bara det var flummigt, det var innan jag öppnade mitt sinne 🙂 Men Tanja ville att jag skulle prova detta så jag tackade ja.

Det började dåligt med möten på stan innan. Körde bil, testkörde då en Ford Mustang, och hittade INGEN jävla parkering någonstans. Körde runt varenda kvarter och pulsen steg, svordomarna flög och stressen var enorm. Hittar ett garage, åker ner, får inte plats, åker ut. Tillslut får jag en plats och jag springer bort till saltrummet och möts av Tanja. Tanja kan konsten att få ner pulsen vill jag lova, inga ord, bara en låååååång kram. Det brukar jag tycka vara lite obehagligt men hon har en lugnande inverkan så jag började sakta komma ner i puls och kunde ta ett djupt andetag. Men ni ska veta detta, hon gör inte bara det med mig som hon känner, hon gör det med alla. Ta bara emot..

Skärmavbild 2015-11-16 kl. 17.37.23

Saltrummet drivs i dag av en kvinna som jag också fått en liten crush på, Aicha. En varm kvinna med lika lugnande effekt. Hon bjuder in och är öppen i sitt sätt som gör att man känner sig hemma.

YinYoga är den mest prestigelösa yogan du kan syssla med. Under en timme har vi kanske fyra positioner (minns inte riktigt då jag var så pass avslappnad) som utförs enkelt i vilka kläder du vill. Du kan göra det i klänning om du vill. Det är meditativt och Tanja är noga med att närvara vi alla deltagare vid någon tidpunkt. Hennes händer är varma och trygga när hon bara lägger dem på dig medan du slappnar av. Att göra detta i saltrummet ger en dubbel effekt då saltet har en inverkan också. För det första ligger du på en handduk i massor av salt, det blir en känsla av att ligga på stranden. Väggar och tak är också av salt men framförallt så kommer det in fukt med saltkristaller i in i rummet som tränger in i näsa och hals bland annat.

När jag vaknade dagen efter så sa min sambo att: “-Vad du än gjorde i saltrummet var det klart effektivt.” För helt plötsligt snarkade jag inte eller kippade efter andan som jag tydligen gör i sömnen. Så det har verkligen effekt om man har lite problem med andningen.

Jag vill ge mina varmaste rekommendationer till både Tanjas YinYoga och till Aichas saltrum. 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *