Wallenrud testar: Seat Ateca TDI 190 DSG7 4DR XC

Wallenrud testar: Seat Ateca TDI 190 DSG7 4DR XC

3

Seat Ateca

Hade inga som helst förväntningar på de den här bilen. Det var nämligen rätt länge sedan jag testkörde Seat men den här lilla godingen fick mig att hitta tillbaka till varumärket. 

I min värld är Seat fortfarande ganska anonymt. Som om märket inte riktigt hittat sin position på marknaden. Ingen nämner längre varumärket som ett alternativ vid bilköp, varför är det så?

Färg och utseende

Visst kan man döma en bil dess utseende. Den är har en väldigt fin look med bra linjer och en mild kaxighet. Att man slänger på en färg som heter; Samoa orange metallic gör det inte sämre. Jag älskar ju bilar med färg! Seat är alltid ganska rena invändigt och det går hem hos mig. Var sak har sin plats och det är en enkel instrumentpanel med massor av finesser. Den kan dock kvala in som lite väl anonym.

Baksätet är ok, lite platt och hårt och kalt men fungerar. Hade jag dock haft familj så kanske jag valt en annan bil just så mina barn skulle få en bättre åkupplevelse.

Karaktären

Karaktären kan man förändra genom att välja olika lägen som Eco, Comfort, Sport, Vinter mfl. Jag testade Eco, Sport och Comfort och gillar absolut de olika alternativen. Snålvargen i mig körde mest på Eco men vred till Sport när andan föll in. Lätt att ändra och du kan också skapa en egen profil helt på dina premisser, det bästa av allt liksom.

Jag gillar hur bilen ser ut som en SUV men inte är så himla suvig. Man sitter lågt, lastutrymmet är inte jättestort.

Teknik

Bilen har en del smart teknik:

  • Trådlös laddare
  • Top view-kamera och Park assist
  • Elmanövrerad baklucka
  • Trafficjam assist
  • Döda vinkel varnare
  • Adaptiv farthållare
  • Full-LED strålkastare

 

Du kan hitta alla olika motoralternativ på deras hemsida. LÄNK

Sammanfattning

Ja det är en helt okej bil. Den sticker inte ut, den är inte banbrytande, den är smart nog och lite småbusigt kul att köra liksom fungerar bra som en varje dag bil. Om jag inte identifierade mig med en viss typ av bil redan så kanske detta hade varit ett alternativ för en ”varje dag”-bil. Men inte just nu.

Den få tre av fem stjärnor då jag tycker det är en bra prislapp för mycket bil. Välj rätt motor för dina krav bara.

Your email address will not be published. Required fields are marked *