Wallenrud testar: The Pac

Wallenrud testar: The Pac

Editors choice
0

Förra veckan var jag på SUP46 i Stockholm för att delta i en panel. Ämnet var elförbrukning och design och skedde i anslutning till en release av en ny svensk produkt. 

The Pac är inget mer än ett grenuttag. Men det man vill göra med den är att synliggöra elförbrukningen. Trots att våra prylar i dag är mer strömsnåla än tidigare så drar dem fortfarande mycket i stand-by läge, dessutom har vi fler prylar nu än förr18. Med hjälp av The Pac ska man kunna se på ljuset i sladden om man förbrukar el och hur mycket. Ju mer det ”rinner” i sladden desto mer el använder man just nu.

Sladden anpassar sig också utifrån ljusförhållandena. Är det i ett ljust rum så lyser den starkare och är det nedsläckt så lyser den svagare, men det rinner fortfarande olika mycket beroende på förbrukningen. Med det vill jag säga att jag inte tror den är ett störande moment i vardagsrummet vid tv:n till exempel.

Deras tanke är att denna produkt ska finnas framme för åskådan. Jag å andra sidan vill inte ha vare sig sladdar eller grenuttag som en del av inredningen utan gömmer undan dem. Jag ser det främsta användningsområdet i ungdomsrummet där man kanske behöver visa på ett pedagogiskt sätt att saker drar el även om man inte använder dem.

Du kan just nu köpa dem via deras hemsida eller Smarta Saker. Priset ligger på 695 kr/st.

3.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *