Wallenrud testar: Raumfeld Stereo Cubes

Wallenrud testar: Raumfeld Stereo Cubes

0

I höstas hade Berlin en liten PopUp i Stockholm. I en butikslokal i två plan vid Stureplan visade man upp design och innovationer från Berlin. Ett av varumärkena där var Raumfeld och jag blev inbjuden till att komma och testa och lyssna på deras högtalare.

I deras sortiment finns fler olika modeller som ljudlimpa, ljudplatta och högtalare för många olika användningsområden. Jag valde att testa Stereo Cubes eftersom jag mest lyssnar på musik och är ganska kräsen. Jag tycker helt klart att detta är en fantastisk produkt och i dagsläget hade detta varit på min topplista. De måste så klart placeras korrekt för att få den bästa stereoupplevelsen, så som de står i filmen är inte optimalt eftersom matbordet står där jag filmar från. Det innebär att vi inte sitter rakt framför utan på snedden. Om jag skulle ha köpt dem hade jag placerat dem annorlunda. De finns i svart och vitt vilket är de enda färgerna Raumfeld arbetar med. På frågan om de kommer ta in andra färger var det tvärt nej. De anser att deras kunder är så pass inredningskänsliga att en grön högtalare inte skulle tilltala dem, jag kan nog hålla med.

Raumfeld

Under mötet fick vi så klart lyssna på alla modellerna och det är klara och rena ljud från alla produkter. Det som jag själv är känslig för är basen, den måste vara bra, inte hög! Jag tycker Raumfeld har balanserat ljudet väl till skillnad mot många andra.

Jag måste säga att Sonos, som länge varit ledande, ligger lite bakom nu…

För mer information!

5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *