Wallenrud testar Xiaomi Riskokare (Mi IH Pressure Rice Cooker) 🍚

Wallenrud testar Xiaomi Riskokare (Mi IH Pressure Rice Cooker) 🍚

Editors choice

Här har vi en riskokare med magnetfält och app! Fantastiska Mi IH Pressure Rice Cooker. 🍚

Jag kan inte koka någonting! Alltså.. inget. Ris, ägg och potatis är nog värst. Äggkokare har jag och för potatis nyttjar jag min sambo och för ett gäng år sedan gav han mig en riskokare i julklapp och det var magiskt. Riskokare gav dock upp för några år sen efter mycket användande och jag har stått utan sedan dess.

När Xiamoi stormar in i landet med sina bra prissatta produkter så lockades jag direkt av riskokaren för jag vill banne mig ha en ny så jag lånade en direkt.

Den här riskokare är rätt okej stilmässigt. Håller den röda (eller vita) tråden som Xiaomi har på sina hushållsprodukter. Den smälter lätt in i köket och kan enkelt stå framme.

Ris 60 min, snabbris 40 min och Congee som är rissoppa.

Det är inte svårt att koka ris här. Ta två koppar ris (medföljande mått) och fyll bunken med vatten upp till samma siffra, alltså två i detta fallet. Så tre koppar ris och vatten till nivå tre osv.

Den här har ett magnetfält för att generera omedelbar värme i kokplattans kärna för att styra uppvärmningsprocessen, den funkar alltså precis som en induktionshäll. Det tar 60 min dock att koka riset men du behöver ju inte göra något med riset under dessa 60 minuter. Du har koll på displayen och även via deras app där du ser status som koktid etc. När riset är klart kan du ställa den på värmehållning som håller riset perfekt tempererat åt dig.

Du kan också med hjälp av appen scanna streckkoden på ditt ris så kommer riskokaren att räkna ut hur just det riset tillagas perfekt. Genialiskt ju!! Denna funktion verkar inte existera i Sverige.

Den är lätt att rengöra, få lösa delar som lätt plockas ur och diskas av.

Du får med en måttkopp och en bra plastsked till riset samt lite recept.

Jag ger min varmaste rekommendationer och kommer omedelbums att gå och köpa mig en alldeles egen för den kostar inte mer än 999 kr!

Ni kan läsa mer om den på Xiaomi. 

Här kan ni hitta mer artiklar om Xiaomi.

 

5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *