Google Nest Audio – test

Google Nest Audio – test

0

Så var det dags! Den är presenterad, Google Nest Audio, och har funnits en kort tid i mitt hem så det är dags att säga vad jag tycker. 

Vårt hem är ett Google-hem. Vi har totalt 8 Google-högtalare hemma och så klart några högtalare som också funkar med Google Assistant.

Designen

Den nya enheten kallad Nest Audio är som en max men mindre. Eller.. nåt! Den är ganska simpel i sin design men ändå stilfull. Den tar inte plats men skäms inte för sig. Jag vet inte vad mer jag kan säga. När högtalaren lanserades så lanserade man 5 färger där jag gick bananas över de rosa men just nu finns den bara i grått (mörk och ljus) i Sverige.

Här ser ni storleken på Nest Audio där ni har Max, Nest Audio, Nest Hub och Mini.

 

Googles ord:

”Nest Audio kommer i två färger – “Krita” och “Kol”. Enheten är utformad på ett sätt så att den ska skapa minimalt avtryck i både ditt hem och på vår planet. Högtalarens mjuka, rundade kanter smälter in med din övriga heminredning och tar lite plats på hyllan eller på bänkskivan. Nest Audio är täckt av samma hållbara material och tyg som vi först introducerade med Nest Mini förra året. Tyget, kåpan och foten är, tillsammans med några mindre delar till högtalaren, tillverkat av 70 procent återvunnen plast.”

Ljudet

Vi har tex parat två Max för att få en schysst stereoljud i vardagsrummet. Du kan göra samma sak med två Nest audio och det räcker ganska långt om du bor i en mindre lägenhet eller om du bara lyssnar i ett rum. Den är mer kompetent än vad man kan tro. MEN.. Jag är generellt inte imponerad av ljudet om man jämför med andra högtalare i samma storleksklass.

Googles ord:

”Nest Audio har 75 procent högre volymkapacitet och 50 procent starkare bas än föregångaren Google Home. Med en 19 mm diskant för en jämn högfrekvent täckning och tydliga toner, samt en 75 mm mid-woofer som verkligen ger tyngd till basen, blir det här den smarta högtalaren som många musikälskare efterlängtat.”

Vi har valt att gruppera några högtalare så de spelar samtidigt och då kör vi med stereokopplade Max, Nest Hub i köket och Nest Audio nära matbordet. Det blir en ganska skön upplevelse som förstärker ljudbilden och det låter superbra.

Är det ett bra köp?

Ja! Kort och gott. Det är ett väldigt bra pris och du får mycket för pengarna. En Nest Audio räcker för mindre ytor och två parade i stereoläge kan räcka som högtalare för din musik om du bor mindre eller bara spelar i ett rum. Letar du efter ett mer kraftfullt ljud får du dock leta vidare.

Nest Audio finns nu tillgänglig för förbeställning online på Google Store och genom andra utvalda svenska återförsäljare. Med start den 15 oktober kommer Nest Audio även att finnas tillgänglig på hyllorna i butik hos bl.a. Elgiganten, Clas Ohlson, Kjell & Co Power, Media Markt, Netonnet, Proshop, Komplett och Webhallen. Rekommenderat pris är 1 149 SEK.

4 / 5 stars     
Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *