8 miljoner pengar till apputvecklare

8 miljoner pengar till apputvecklare

Intel har utsett vinnarna för Intel RealSense App Challenge, en internationell tävling med över 8 miljoner kronor i vinstpotten. Utmaningen syftar till att uppmuntra utvecklare att förnya och bygga nya datorupplevelser genom att använda tekniken kring Intel RealSense och att inspirera till nya spännande applikationer.

intel-1

Jag tycker jag ser Intel vara aktiva lite varstans vilket är kul. Intel för mig är något diffust i en dator. Det sitter klisterlappar på datorn som säger något om nåt från Intel men mer än så har jag inte tänkt. Sedan kom jag i kontakt med dem i och med inspelningen av Intels Kitchen. Under den dagen fick jag lära mig så himla mycket intressant som jag är väldigt glad för och Intel är nu glasklara för mig.

I denna tävling deltog över 7000 utvecklare från 37 länder och vinnaren kammade hem motsvarande 820 000 kr. Inte illa.

1:a Alexandre Ribeiro da Silva från Anima Games för spel-appen ”Seed”, Brasilien
2:a David Schnare från Kinetisense för appen ”OrthoSense”, Kanada

Totalt utsågs 21 stycken vinnare som tillsammans delade på 8 miljoner kronor.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *