Wallenrud testar: Logitech MX Master

Wallenrud testar: Logitech MX Master

20150331_105027

En ny mus.. Jaha, hur kul är det? Kanske egentligen inte.. Men denna mus är lite mer än bara en mus.

I många år har jag kört med Rollermouse på jobbet pga ont i handled. Det man tappar är en del precision, man kan inte röra musen långsamt och pricksäkert. Hemma använder jag Apples egna mus som jag måste säga inte är en höjdare. Snygg, ja visst, men inte ett dugg ergonomisk.

20150331_105000

När de presenterade denna mus för mig en dag så tyckte jag först att den såg lite sisådär ut men efter genomgång av funktionerna så tänkte jag att det kanske är okej ändå.

Ergonomin är superbra. Jag har väldigt små händer och sambon stora och både upplevde den som väldigt bekväm. Alla knappar på den är möjliga att ställa in för olika funktioner. Perfekt om man arbetar på olika sätt och vissa genvägar värderas mer än andra. Scrollhjulet på ovansidan är så härlig. Om du ska scrolla i ett låååååååångt dokument så kan du sätta fart på hjulet så bara snurrar det på helt galet. Det stoppas lätt med fingret på.

20150331_105038

Du har också ett scrollhjul vid tummen, på sidan. Denna används för att scrolla i sidled, också det ganska behändigt.

Hela musen andas lyx och geniala lösningar. Priset? Inte mer än 999 kronor. Kommer i maj.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *