Apple Airtags | ett svårt test!

0

Trackers från Apple funkar säkert bra, har jag hört. Men de är i alla fall lätta att installera. 

Okej, hur kan man göra ett test på en airtag? Min svåraste nöt att knäcka. Jag beställde hem 4 stycken inför ett resereportage jag gjorde för Blocket och tänkte att jag sätter en på hunden, en på nycklarna till husbilen, en i husbilen och en blev över och lämnades hemma.

Uppstart

Något Apple är bra på är att få i gång saker. Jag tar fram en bricka och tar bort en skyddsplats som aktiverar den. Den ligger nära mobilen och direkt känner mobilen av den och pang bom är den synkad. Det jag gör är att ge den ett namn och en symbol som gör det lättare att se vilken som är vilken.

Nu stämmer ju inte den där eftersom jag inte ens bor på den adressen men ni fattar. Om man nu tappar bort någonting så kan man göra vissa saker i appen.

Nu faller det sig så att jag inte tappat bort någonting alls och att jag inte har några nycklar (bor i ett smart hem) eller cyklar och hunden har ännu inte rymt. Men de som har behövt använda detta har vittnat om hur bra det faktiskt fungerat. Som den här personen som hittade sin cykel i en lägenhet med hjälp av just sin airtag.

Det är inte GPS

Det finns en massa liknande produkter på marknaden som använder sig av GPS, Airtags gör ju INTE det. Airtags använder iPhones för att lokaliseras. Alltså andras telefoner som är i närheten. Rätt smart eftersom det finns en del telefoner.. 🙂

”Din AirTag skickar ut en säker Bluetooth-signal som kan upptäckas av enheter i närheten i Hitta-nätverket. Dessa enheter berättar för iCloud var din AirTag finns, och sedan kan du öppna appen Hitta och se det på kartan. Hela processen är anonym och krypterad för att skydda din integritet. Och den är effektiv, så du behöver inte oroa dig för batteritid eller mobildatanvändning.”

Har du några airtags och vad använder du dem till?

Your email address will not be published. Required fields are marked *