Google Nest Doorbell (battery) | Första tankarna & betyg

Google Nest Doorbell (battery) | Första tankarna & betyg

Editors choice

Användarvänlighet

Design

Installation

Funktion

Totalt betyg

Reader rating

Drag to rate

What's good

  • Snygg design
  • Enkel installation
  • Många bra funktioner

What's bad

  • Måste ta ner hela enheten för att ladda
  • Svår att navigera i tidslinjen
  • Alla högtalare meddelar i någon form av osynkad kanon

Smarta ringklockor kan vara en favoritprodukt och här kommer Googles nya Nest Doorbell och jag har så klart testat den ett tag redan. Man kan säga att jag är.. rätt nöjd faktiskt. 

Design

Ni ser ju, så smäcker. Helt vit och ren och utan en enda onödig detalj, jag undrar dock hur länge den kommer vara så vit och fin 😂 Jag funderade först på hur folk ska förstå att det ens är en ringklocka men min totalt teknik-inkompetenta moster hade inga problem att fatta vad hon skulle göra så jag tror vi är safe.

Installation

Ok, jag erkänner, det var inte jag som installerade den, det var min sambo. Varför? Jo han är nördigare än jag och älskar att ta över det smarta hemmet med installation och konfiguration. Jag ska erkänna att det inte gör mig ett dugg, gratis arbetskraft liksom. Men enligt honom var det superenkelt och eftersom vi redan har Google Home med cirka 10 högtalare (med och utan skärm) så kan vi hela ekosystemet redan.

Funktioner och användarvänlighet

Nu har vi bara testat en kort tid men jag kan direkt säga att denna knäcker vår tidigare Ring Video Doorbell 4 med hästlängder. Den här ringklockan kan identifiera vad som rör dig utanför dörren som tex djur, människa, okända rörelser, paket eller bil. Eftersom vi har cirka 10 högtalare hemma så hör vi i hela huset när någon ringer på då en röst säger “-Det är någon vid dörren”. Tyvärr kommer ljudet lite olika så det är ett satans kackel 😂 Men det går säkert att lösa.

Om du får en notis att någon är vi dörren så skapas en lite GIF som skickas till mobilen och det funkar bra, men ingen av våra klockor (Apple Watch och Samsung Galaxy Watch 4) kan visa det så det blir bara en suddig bild, men kan ändå läsa att det är en person vid dörren. Det är lite knepigt att scrolla i tidslinjen men klickar man på fullständig historik så kommer det i stället upp GIF:ar man kan välja att öppna och se filmerna.

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *