Apples EKG funktion nu tillgänglig i Sverige

Apples EKG funktion nu tillgänglig i Sverige

0

Apples EKG funktion nu tillgänglig i Sverige.

En sak som Apple lanserade iom Apple Watch series 4 var att man kunde se sitt EKG. Tyvärr kom ju det enbart till USA och vi i Sverige fick vackert vänta. Men nu.. Nu är den här.

EKG-appen och funktionen för notiser om oregelbunden hjärtrytm är nu CE-märkta och godkända inom EES. Funktionen för notiser om oregelbunden hjärtrytm på Apple Watch kan nu också med jämna mellanrum kontrollera användarens hjärtrytm i bakgrunden och skicka en notis om den upptäcker en oregelbunden hjärtrytm som tyder på förmaksflimmer.

Jag minns att jag för många år sen föreläste mycket om wearables, när det var nytt, och att en av de största funktionerna i framtiden var att ha bättre egen koll på sin hälsa. Jag tror vi har mycket att vinna på det. Att så fort man känner något kunna mäta det, oavsett om det är EKG, puls, andning etc så får du en mätning EXAKT när det sker. För om du ringer vårdcentralen och får en tid om en vecka, ja då mår du garanterat skitbra just då. Men att kunna mäta direkt, spara datan och visa upp för läkare gör det så mycket bättre.

Jag tror att vi i framtiden kommer bli ordinerade ett hälsoband från våra läkare för att själva ha koll på vårt mående och skicka datan till våra läkare. Det är framtiden.

”Vi är övertygade om att de här funktionerna kommer att hjälpa våra användare i sina möten med vården och samtal med läkare”, sa Sumbul Desai, läkare och Vice President of Health på Apple. ”Med EKG-appen och funktionen för notiser om oregelbunden hjärtrytm får våra kunder nu en bättre förståelse för hur deras hjärta fungerar och mår.”

EKG-appen

Nya inbyggda elektroder i Digital Crown och glasbaksidan på Apple Watch Series 4 fungerar tillsammans med EKG-appen så att kunderna kan ta ett EKG som liknar det de får vid ett klassiskt EKG med en avledning. När användaren vill göra en EKG-registrering, antingen efter en notis om oregelbunden hjärtrytm eller av någon annan anledning, är det bara att starta den nya EKG-appen på Apple Watch Series 4 och hålla fingret på Digital Crown. När användaren håller på Digital Crown sluts kretsen så att hjärtats elektriska signaler kan mätas. Efter 30 sekunder klassificeras hjärtrytmen som antingen förmaksflimmer, sinusrytm eller oklar. Alla mätningar, deras klassificeringar och symptom lagras tryggt i appen Hälsa på användarens iPhone. Användaren kan sedan dela en pdf som visar resultatet med sina läkare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *