Huawei lanserar P30 – Ett mästerverk till telefon

Huawei lanserar P30 – Ett mästerverk till telefon

0

Huawei lanserar P30 – Ett mästerverk till telefon

I dag spenderade jag lite tid i Paris för att tillsammans med världspressen få kika på Huaweis senaste flaggskepp – P30 Pro.

Huawei är ett märke jag i många år vurmat för. Nu har jag inte köpt en mobil på flera år men skulle jag göra det så skulle det vara Huawei eller OnePlus. Jag tycker att Huawei skapar oerhört kompetenta mobiler i fantastisk design kombinerat med ett pris som är helt oslagbart.

Kameran knäcker allt på marknaden

Som mobiltillverkare i dag måste man välja ett spår och bli expert på det. Något märke satsar på ljud och andra på batteri, några på styluspennor och andra på snabbhet. Huawei tog tidigt sin position genom samarbetet med Leica och är dominanta på den svenska marknaden, anser jag. I den här modellen har man valt att satsa på bla zoom. Den nya telelinsen med periskopfunktion gör att P30 Pro kan hantera zoomfumktionen och fortfarande upprätthålla bildkvaliteten. Tillsammans med färgmättnaden från 40 MP-kameran och stabiliteten med AIS och OIS, erbjuder SuperZoom-linsen 10x hybrid zoom, dessutom kan den föra fram månen precis framför dina ögonen med upp till 50x zoom. Åh gud vad jag vill testa det nu!!

Vi fick under eventet se livetest när de testade mörkerfotografering. På scen hade man tre mobiler, iPhone XS Max, Samsung S9 samt Huawei P30 Pro och man släckte ner hela arenan för att ta bild med respektive mobil och herre jävlar, jag säger bara det – ISO 409,600!!

 

Något som jag saknar nu när jag kör iPhone är snabbladdning. Det kan vara en av de bästa sakerna med en mobil i dag. Med Huawei P30 Pro kan du ladda upp din telefon till 70% ström på 30 minuter. Halleluja!

Något annat man satsat på är AR där man ordnat så man kan mäta saker med kameran men också att man kan spela spel genom att kameran känner av dina rörelser.

Modeller

Telefonen kommer i två olika modeller P30 och P30 PRO, det är PRO-modellen vi pratar om här och också den jag kommer testa. De finns i tre olika färger svart, Breathing Crystal och Aurora med olika minnen.

Priserna ligger på ca:

P30 128 Gb – 6 990 kr
P30 Pro 256 Gb – 9 990 kr

FAKTA om Huawei P30 PRO

 • Storlek: 6,47 tum
 • Färg: 16,7 miljoner färger
 • Färgskala: Stor färgskala (DCI-P3)
 • Typ: OLED
 • Upplösning: FHD+ 2,340 x 1,080
 • Minne: 6 GB RAM + 128 GB ROM, 8 GB RAM + 256 GB ROM
 • KAMERA
  • Bakre kamera:
   4 Leica kameror:
   40 MP (Vidvinkellins, f/1.6 bländaröppning,OIS) + 20 MP (Ultra vidvinkellins f/2.2 bländaröppning) + 8 MP (Telephoto, f/3.4 bländaröppning,OIS)
   HUAWEI Time-of-Flight (TOF) Kamera
   stöder autofokus (laserfokus, fasfokus, kontrastfokus), stödjer AIS (HUAWEI AI Bildstabilisering).Främre kamera:
   32 MP, f/2.0 bländaröppning
 • Batteri: 4200 mAh
 • Processorer: HUAWEI Kirin 980 Octa-core Processor
  Dual NPUs(Neural-network Processing Unit)
  2*Cortex-A76 Based 2.6GHz+ 2*Cortex-A76 Based 1.92GHz + 4*Cortex-A55 1.8GHz

Your email address will not be published. Required fields are marked *