Huawei P30 Pro – Men WOW!!!

Huawei P30 Pro – Men WOW!!!

0

Jag har ju vurmat rätt mycket för Huawei under lång tid. Enligt mig tillverkar dem de bästa mobilerna som finns. P30 Pro gör mig inte besviken!

Huaweis fokus är kameran. Alla deras mobiler har fantastiska kameror och i P30 Pro är den sanslös. Jag blir golvad så många gånger.

Designen är lekfull och stilig

Jag föll direkt för färgerna. Här gör man inte en vit, en svart och en i guld. Nä här får man mobiler i olika fina nyanser av pastell, blågrönt eller ja, okej då, en svart. Min testmobil var i ”Breathing Crystal”, den ljusare modellen. Den mörkare heter Aurora. Telefonen upplevs väldigt smidig och liten i jämförelse med min iPhone XS Max som mer känns som en klump. Skärmen är på 6,47 tum och makalös skarp och frontkameran tar så lite plats att den knappt är märkbar.

Hur är kameran i Huawei P30 Pro?

Kameran är utvecklad på ett helt nytt sätt. Normalt i en mobil så är en zoom en digital zoom. Det innebär att när du zoomar och tar en bild så är det samma sak som att ta en bild och sen zooma i bilden. Motsvarigheten heter optisk zoom, och det är en funktion som mest finns i kameror med objektiv. Men i denna mobil har man löst detta på ett innovativt sätt som gör det möjligt att zooma 10 gånger med optisk zoom. Att det fungerar är sinnessjukt. Sedan kan du zooma upp till 50 gånger men helt ärligt är det kanske inte superskarpt då 🙂 Men det kan man ju förstå, kanske blir det bättre om mobilen sitter fast på ett stativ.

Det finns så många lägen och inställningar att göra men det coolaste är AI-funktionen som själv känner igen om det är makro, scenframträdande, mat, porträtt, macro och mycket annat. Jag som inte kan så mycket om fotografi märker att jag inte behöver göra så mycket för att lyckas ta helt enastående bilder. Det betyder att ALLA kan ta grymma bilder men den här mobilen.

Systemkrets: Hisilicon Kirin 980
Processor: 2 st Cortex-A76 2,6 GHz, 2 st Cortex-A76 1,92 GHz, 4st Cortex A55 1,8 GHz
Grafik: Mali-G76 MP10
Minne: 8 GB ram
Lagring: 256 GB, plats för nm-kort
Bildskärm: 6,47 tum oled, 1080×2340 bildpunkter
Kameror: 40 MP + 20 MP vidvinkel + 8 MP periskopzoom 5x optisk + ToF-kamera bak, 32 MP fram
Övrigt: Fingeravtrycksläsare, vattentät (IP68), stöd för dubbla sim, trådlös laddning (qi), omvänd trådlös laddning (qi), ansiktsigenkänning, desktopläge
Operativsystem: Android 9.0 med EMUI 9.1
Batteri: 4 200 mAh, 21h webbvideo (wifi), 18h blandad användning (4g), 28h samtal (3g)
Storlek: 7,4 x 15,8 x 0,84-0,9 cm
Vikt: 192 gram

Galleri

Dessa bilder kanske inte uppfattas så perfekta som de är beroende på vad du själv ser dem i samt att de är förminskade i överföringen till Google Foto. Men ni kan ju ana hur bra det kan bli.

Jag försökte fota månen, men det gick åt fanders.

Här kommer lite mörkerbilder som jag själv är väldigt nöjd med. En av bilderna på scenen blev världsstjärnan Devin Townsend så förtjust i så han ville ha den och la den på hans Instagram. Var rätt nöjd med det!!

5 / 5 stars     
Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *