Är Hitta.se bättre än Google maps?

Är Hitta.se bättre än Google maps?

Som en inbiten Googles fan så kan jag inte tänka mig något bättre alternativ än Google Maps. Men nu har jag kanske ändrat mig eftersom Hitta.se har lagt till en rad nya funktioner som kan vara rätt intressanta. 

Ja döm om min förvåning när jag såg vad Hitta.se hade skapat. Bra verktyg om du till exempel är sugen på att flytta till ett visst område och vill veta lite hur det står till. Hur röstar man? Vad är medelinkomsten?

Skärmavbild 2015-05-14 kl. 14.28.40

 

All information är hämtad från Mosaic Livsstilsklassificering som kopplats till publik data från myndigheter såsom SCB, Skatteverket, Transportstyrelsen och Valmyndigheten. Det ska förstås mest ses som en fingervisning och inte alltid stämma helt korrekt men kan vara nog så intressant ändå.

Man kan även klicka på TOMTER och kan då se hur tomterna är uppdelade, kanske mest intressant i villaområden eller mer glesa områden med mycket skog. I vissa fall kan du få drönarbilder och tips om friluftsliv.

Skärmavbild 2015-05-14 kl. 14.32.02

 

När jag kollar med vänner och bekanta så verkar de flesta dock vara eniga om att det nog mest är ett komplement med att Google Maps ändå är bättre. Jo, så kanske det är, detta kanske bara är en rolig gimmick som får folk att få upp ögonen för Hitta.se igen, vilket ju verkar ha funkat. 🙂 Tror iof att om jag behöver lotsas någonstans med en karta så kommer jag nog per automatik välja Google Maps i fortsättningen också.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *