Audio Pro A40 och A10 – Bra ljud men saknar en viktig detalj!

Audio Pro A40 och A10 – Bra ljud men saknar en viktig detalj!

Audio Pro A40 och A10 – Bra ljud men saknar en viktig detalj!

TL;DR Audio Pro A40 är en jubileumsmodell i limiterad upplaga. Design och ljud imponerar men prislappen är hög och den saknar röststyrning!

Audio Pro är ett svenskt företag med anor från 1978. Just för att det är exakt 40 år sedan bolaget grundades firade man men en jubileumsmodell som finns i en limiterad upplaga. Vilket sammanträffande att jag också är född 1978 och firade 40 år nyligen!

Jag har tidigare testat några andra modeller som jag haft med mig på TV4 bland annat.

Jubileumsmodellen A40 hög prislapp men kompetent

Högtalaren är något av det snyggaste jag sett. Det finns, enligt mig, bara en högtalare som ligger snäppet över 🙂 Högtalaren finns i en limiterad och numrerad upplaga vilket ger den lite extra status. Prislappen ligger dock på ca 10 000 kr vilket är lite saftigt.

Ljudet är naturligtvis extremt bra, det är ju också där som Audi Pro har sin mångåriga expertis, det och materialvalen. Vid upp-packningen upplevde jag en glädje och njutning av den tunga men samtidigt nätta högtalaren. Den kommer i två olika färger, och du får så klart båda. De tygbeklädda delarna (4 st) går att byta ut och du kan därför välja mellan en ljusgrå och en mörkgrå färg.

Brist på röstassistent!

I vårt hem har vi Googles högtalare lite varstans och i vårt vardagsrum står en Google Max och så klart testade vi ljudet mellan dessa två. Audio pro vann på detaljer och nyanser men Google hade en bättre balanserad bas, mer behaglig än Audio Pros. Och när vi ändå talar om Google så är bristen på röstassistent en sådan sak som gör att jag drar mig för att köpa en Audio Pro i dag. Jag hoppas innerligt att Audio Pro lyfter in en assistent inom kort vilket kommer kunna motivera ett köp ännu mer.

+
Designen
Valmöjligheten mellan ljusgrå och mörk grå
Ljudet


Prislappen
Ej röststyrning

Pris: 9 990 kr Prisjakt

Den mindre A10 imponerar

Den lilla cylinderformade högtalaren är klädd i samma tyg som A40. Här kan du dock inte byta själv utan får välja från början om du vill ha den mörk eller ljus. Ljudet är imponerande för storleken och designen är oklanderlig. Den här pjäsen passar precis överallt.

Alla högtalare från Audio pro fungerar med en och samma app och det är väl här det brister lite. Appen är inte deras starka sida och den är seg och knepig. Det tar tid att dra i gång något ljud och gör att jag drar mig för att komma i gång. Däremot har ju högtalarna en väldigt bra funktion och det är att man kan programmera knapparna på dem. Så tex. har du programmerat in P3 på knapp 1, ja då behöver du inte telefonen i handen eller öppna appen för då kommer den gå igång av sig självt. Det är sådana saker som verkligen lyfter deras högtalare.

+
Ljudet
Priset
Designen


Ej röststyrning

Pris: 1 990 kr Prisjakt

4 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *