Trygga huset med RINGs säkerhetsprodukter – Spotlight Cam Solar

Trygga huset med RINGs säkerhetsprodukter – Spotlight Cam Solar

0

Trygga huset med RINGs säkerhetsprodukter – Spotlight Cam Solar

Som villaägare känner man sig hela tiden lite nojig för inbrott. Det finns många delar av trädgården som ligger i mörker och som erbjuder en skyddad miljö för inbrottstjuvar. Men med RING så kan du lätt skapa en trygghet och ha full koll på allt som händer. 

Kort om Spotlight Cam Solar

+
Enkel installation
Smidig app
Prislappen


Månadskostnad för appen
Dyrare ju fler kameror du har

Grannsamverkan FTW

I vårt område har vi Grannsamverkan, en otroligt bra sak att vara delaktig i i det område man bor. Varje månad får vi ett nyhetsbrev som sammanfattar inbrotten. Man får se var, hur och när detta har skett och fundera på vad man själv måste åtgärda för att känna sig säker.

I vårt hus finns det ställen som varit rätt obevakade men nu har vi byggt ut med allehanda säkerhetsprodukter och känner oss mycket säkrare.

Vilka produkter har vi?

Den första vi köpte var så klart RING Video Doorbell 2. En batteridriven ringklocka med rörelsesensor, kamera, högtalare, mikrofon och så klart en ringklocka. När någon ringer på klockan kan man ta upp telefonen och se live i kameran. Är man tex inte hemma kan man slå på mikrofonen och prata med den som står där. Har använt detta när det stått bud utanför och jag är på jobbet. Kameran går också i gång på rörelse och då plingar det till i både huset och mobilerna och man kan direkt se vad som triggat detta. Vi upptäckte att det blev lite väl mycket plingande ibland så vi har schemalagt tider då den inte går igång på rörelse.

Installera gör man lätt själv men tänk på att den inte ska riktas mot en kommunal väg eller rätt in till grannen, om du inte har lov av granne så klart. Notera också att det diskuteras mycket just nu kring just kameror i trädgårdar och hur lagstiftningen ser ut och bör se ut framåt.

Dags för komplettering, Spotlight Cam Solar

RING kontaktade mig och undrade om jag ville prova en annan typ av kamera, som laddas med solceller! Ja men visst sa jag, vi har ju faktiskt identifierat några ställen som behöver stärkas upp med bevakning. Så nu installerar vi ytterligare en kamera på ett annat ställe i vår trädgård. Kameran har inbyggd rörelsesensor, belysning, högtalare, mikrofon och dessutom kan man sätta igång ett alarm på 110db. Monteringen var superenkel, 8 skruvar totalt.

Båda produkterna fungerar i samma app och appen är också oerhört smidig och enkel att sköta. I den appen ställer du in allt som behövs som schemaläggning, vilka ytor som rörelsesensorn ska reagera på, mikrofon av och på samt drar i gång alarmet.

 

Saknar vi något?

Vi har fortfarande några ställen som vi har identifierat som oskyddade. Vi skulle vilja komplettera med ca 2 kameror till, fördelaktligen med solceller (älskar det) och så är vi (mest jag) sugen på Floodlight Cam som har två superstarka lampor som tänds och förmodligen skrämmer slag på vilken människa som helst! Upp till kamp tjuvar!

Hur har vi mer tänkt kring säkerheten?

Ja vi har så klart ett komplett larm från Verisure med kameror inomhus, brandvarnare, mus/råttvarnare på vinden, dörrsensorer och allt kopplat till en larmcentral. Utöver det har vi Yale dörrlås, som också kan kopplas in i Verisures app så allt är synkat. Vi har Google Home högtalare med röststyrning och 90% av belysningen är uppkopplad med Philips HUE och IKEA. Dessa lampor kan alltså tändas och släckas vi appen oberoende av var vi är, vi kan också ställa in olika scheman och hela tiden skapa känslan av att vi är hemma, även om vi sitter i en solstol på Kanarieöarna.

Hur tänker ni kring säkerhet?

5 / 5 stars     
Comments
 • Anita#1

  12 mars, 2019

  Hur smart som helst. Har tittat på en lösning för vårt nya fjällhus. Och ännu mer fantastiskt att den laddas med solceller.

  Tack för tipset och en grym blogg!

  Svara
  • Åsa Wallenrud#2

   17 mars, 2019

   Tack själv!! Hojta till om du vill att jag ska skriva om något speciellt.

   Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *