Blue SATELLITE – test och recension

Blue SATELLITE – test och recension

0

Jag är väl bekant med Blue’s mikrofoner då jag ägt två olika modeller tidigare. Nu ville jag testa deras hörlurar eftersom jag verkligen gillar hur de ser ut. Sagt och gjort, i våras kom dem och här är min dom. 

Jag tycker lurarna är snygga, på bild, det var lite därför jag ville testa dem för att se om de var så coola i verkligheten också. Men när jag packar upp lurarna blir jag besviken. De är större än vad jag trodde, när jag sätter dem på mitt huvud ser jag mest ut som en alien, de här lurarna kommer jag aldrig att nyttja när jag åker till och från jobbet, det kan jag lova. Men de är också taffligt byggda med plast och repor och skador trots att de är nya från fabrik. Helheten får ett väldigt lågt betyg.

Ljudbilden

Ljudet är förvisso rätt bra både på batteri och med sladd. Lurarna är utrustade med ANC, Active Noice Cancelling, men jag hör ingen större skillnad när jag slår av och på den funktionen, förmodligen för att lurarna är over-ear och kapslar in mina öron så pass ändå. En liten designmiss är att jag inte på något sätt får veta om ANC är aktiverat eller inte för det enda sättet att se det är att ta av sig lurarna och kolla på en minimal liten lampa på utsidan av kåpan!! Skulle gärna ha ett ljud i lurarna som skvallrar om jag slår på eller av funktionen.

Likadant är det om jag vill slå på och av den extra förstärkaren som finns.

Batteri och sladd

Batteriet är alldeles för litet för ett par sådana här lurar. Batteriet ska hålla mellan 8-24 timmar. Använder man funktioner som den extra förstärkaren och ANC så ramlar du fort ner på 8 timmar. Dessutom, lurarna säger inte till att de är på väg att ta slut på något sätt, det bara händer. Så klart kan du lyssna med sladd också och här var de sannerligen schyssta för sladden är hela 3 (??) meter lång.

Slutsats

Jag tycker prislappen är lite väl saftig för det man får. Jag vill ha gedignare material, snyggare finnish och bättre batteritid. Jag rekommenderar inte dessa lurar om du har 5000 kr att spendera.

Pris: ca 5 000 kr
Kan köpas: Prisjakt.se

Fakta

  • Active Noise Cancelling
  • Bluetooth
  • 4 element
  • Extra inbyggd förstärkare
  • USB
  • Batteri: 24 timmar utan AMP, 8 timmar med AMP och ANC
  • Webb: bluedesigns.com
2 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *