Test av OnePlus 6 – Teknikblogg

Test av OnePlus 6 – Teknikblogg

0

Som en av de första fick jag möta OnePlus 6 på ett event på Fotografiska. Om det kan du läsa här. Men nu är det dags att lämna mitt utlåtande.

Det här är mitt första möte med OnePlus så förväntningarna var väl lite ”all over the place”. Men jag gillar designen, den tunna känslan och den rena mjukvaran men jag avskyr kameran.

+
Priset
Designen
Finger- och ansiktsscanning


Kameran

Designen

Den är väl inte wow-snygg men den är inte heller ful. Den är ganska smidig men kräver ett greppvänligt skal för att ligga kvar i handen. Den kommer i tre färger: Mirror Black, Midnight Black och en exklusiv Silk White. Mirror Black var den som delades ut till journalisterna. På eventet klämde jag på de andra och jag personligen hade hellre valt den vita för en lyxigare känsla, kanske lite mer feminin också.

Det är ju så att rent krasst så har den här mobilen vänt sig mer till den manliga och lätt nördiga publiken. De som inte vill ha roséguld och lull-lull från mobil-tillverkaren på Androids OS. Här tror jag att man flirtar lite med den övriga målgruppen som kan lockas in med den vita modellen med guldkant, jag lockas ju i alla fall.

Finger- och ansiktsscanning

Jag har levt med en Samsung S8 ett tag nu och det jag hatar är deras urusla scanning av både ansikte och finger. Jag har så stora problem att jag mest använder den sexsiffriga koden vilket tar tid och kan bli knepigt om man bara har en hand tillgänglig och inte riktigt når alla knappar. På OnePlus 6 är båda scanning-möjligheterna otroligt snabba och bra, som det ska vara. Lätt att ställa in – lätt att använda.

Kameran

Det som jag då gillar allra minst med telefonen är kameran. På lanseringen pratade man mycket gott om den och andra recensioner har ansett att den är okej men jag är mer besviken. Den största besvikelsen är bilder i mörker för de pratade väldigt gott om just den funktionen. Jag upplever också en disighet i bilderna och jag har kollat rengöring av lins, inställningar och allt men lyckas inte så himla bra. Här ser ni bilder där ena är tagen med en iPhone 8 Plus och den andra med OnePlus 6. Båda tagna med autoläge.

Pris och fakta

  • Skärm: 6,28 tums AMOLED-skärm i 19:9-format.
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 845.
  • Operativsystem: Oxygen 5.1 som bygger på Android 8.1 Oreo.
  • Ram: 6 eller 8 GB.
  • Lagring: 64, 128 eller 256 GB.
  • Batteri: 3300 mAh.
  • Portar: USB-C, plats för dubbla sim-kort och 3,5-millimetersjack.

Mirror Black 6 GB arbetsminne + 64 GB lagring 5295 SEK
Mirror Black 8 GB arbetsminne + 128 GB lagring 5995 SEK
Midnight Black 8GB arbetsminne +128 GB lagring 5995 SEK
Midnight Black 8GB arbetsminne + 256 GB lagring 6395 SEK
Silk White 8GB arbetsminne + 128 GB lagring 5995 SEK

OnePlus 6

OnePlus 6

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *