Bort med 3D och fram med böjda skärmar

Bort med 3D och fram med böjda skärmar

20150205_130231

Bort med 3D och fram med böjda skärmar, det är kontentan om man kollar på hur Samsung har tagit fram sina tv-apparater. 

För ett tag sen hade nästan alla tv-apparater 3D och det var den stora grejen. Tekniken utvecklades fort och glasögonen blev billigare. Men tydligen gick inte detta hem i svenskarnas hjärta för efterfrågan är obefintlig.

Men med OLED skärmarna och den otroliga upplösningen med Ultra HD (UHD) så är framtiden nu vikt helt åt supertunna apparater med minimala ramar och framförallt, de ska vara böjda.

Vi gick igenom Samsungs hela sortiment tv-apparater som kommer att finnas i Europa och det är färre platta tv-apparater än böjda. Man ser också en trend att de blir större och större, vilket jag antar har att göra med att priset på större skärmar inte är så dyrt i dag.

Jag ställde mig lite frågande till praktikaliteten med att ha en böjd skärm i ett vanligt svensson-hem. Om man har en hörnsoffa och öppen planlösning så man kan se tv:n från köket, hur funkar det då? Men det visar sig att dessa skärmar har väldigt bra betraktningsvinkel så det är faktiskt inte en dum idé. Det är inte heller några problem att fästa dessa på väggen.

Så ert nästa tv köp bör med all sannolikhet bli en UHD (eller SUHD som Samsung kommer med nu) och böjd skärm. Alla spår att det kommer ta ett tag nu innan man gör en större förändring på tv marknaden så troligtvis kommer denna typ av tv hålla ett bra tag nu!

20150205_130256

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *