Bose sleepbuds – räddar förhållanden!

Bose sleepbuds – räddar förhållanden!

Editors choice
0

Bose sleepbuds – räddar förhållanden!

Snarkar din partner? Eller pratar i sömnen? Oavsett typ av ljud så kan det vara oerhört störande och göra att du lider hela dagarna av sömnbrist. Så klart finns det lösningar och här är en – Bose sleepbuds.

Vad har du provat? Klassiska gula öronproppar? Mer avancerade öronproppar? Bomull? Kudde över huvudet eller kanske sova på soffan? I vår lilla familj på två så är det så att en person snarkar mycket och har en väckarklocka som går i gång ett par timmar tidigare än partners vilket gör att den andra partnern blir väldigt störd, ska också tillägga att den partner vaknar oerhört lätt av allt och den som låter mest vaknar inte av något. 🙂

Varsågod, 10 förladdade ”sleeptracks”

När jag såg de här Bose sleepbuds ville jag direkt testa dem för att se om de var så magiska som de verkade.

”Bose lanserar nu sina revolutionerande noise-masking sleepbuds™ i Europa – små, helt trådlösa öronproppar som kombinerar en ultrakomfortabel design med avslappnande ljud som blockerar och ersätter de vanligaste (o)ljuden som stör sömnen. Bose® sleepbuds är den minsta produkt som Bose någonsin gjort och är full av patenterad teknik. De levereras med 10 förladdade ”sleeptracks” som speglar frekvenserna från vanliga ljud som snarkning, grannar, hundar, trafik med mera – och stänger dem ute genom ett lager av avkopplande ljud. De har ny patenterad passform som gör att de sitter tättslutande, mjukt och knappt märkbart i örat. Batteritiden håller upp till 16 timmar. ”

Okej, ska vi vara ärliga nu så är det så att det är JAG som snarkar och går upp tidigt. Min sambo lider och vaknar till och med av att en knappnål faller på en matta. Så jag bad han testa och det här är hans berättelse.

Vad tycker du om konceptet – Bose Sleepbuds?

Bra! Löser ett problem för den som är lätt-väckt. Funkar mot snarkningar, sambons väckarklocka och jag hör inte ens när hon kliver upp på morgonen och fönar håret.

Är designen tilltalande?

Ja, den andas lyx med fodral i metall med ett lock som man ”slidar” upp. Snygg med indikatorerna för status på batteri. Själva hörlurarna är också snygga, om det nu spelar någon roll när man sover.

Hur är passformen?

Det följer med tre olika gummi-proppar och man får prova sig fram i några nätter innan man hittar rätt, men när man gör det känner man inte av dem alls, de väger ju dessutom ingenting.

Har de fungerat som de ska?

De har funkar relativt bra, det har hänt att de tappat kopplingen till telefonen men det har löst sig med en mjukvaru-uppdatering. De går nu att använda utan koppling till mobilen, så kallad ”stand-alone” men då funkar inte den inbyggda väckarklockan, varning!

Vad skulle du säga är mindre bra, eller vad saknas?

Kan i bland hamna lite knasigt i fodralet så de laddar ur under dagen. Kan lätt hända i morgonstressen, men kolla ordentligt är mitt tips.

Jag skulle vilja kunna spela in ett eget ljud som loopades under natten, nu har jag bara deras egna ljud som ingår i appen samt några nedladdningsbara ljud.

Det finns så klart en risk att du inte hör det du bör höra, du är ju helt avskärmad.

Hur vaknar du på morgonen, hör du väckarklockan?

Med det inbyggda larmet som är otroligt effektivt. Kan även funka med ett annat larm om det är tillräckligt högt och nära dig.

Något mer du vill tillägga?

Det är ett högt pris med det är värt det om man har svåra sömnproblem.

 

4.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *