Wallenrud testar: Mobvoi TicHome Mini

Wallenrud testar: Mobvoi TicHome Mini

0

Jag föreläser ju om smarta hemmet så det här med röststyrning är sannerligen något jag kan 🙂

Hemma hos oss äger Google framför Siri och framtida Alexa. Vi har ett antal högtalare uppkopplade och kanske 90% av belysningen styrs med röst (eller app). Vi har nu vant oss vid att leva så här och satsar en del pengar och tid på att fixa till huset både på utsidan och insidan med belysning och annat.

Nu har jag fått chansen att testa en högtalare som är kompatibel med Google och som påminner rätt mycket i design och tänk om just Googles Mini. Eller designen.. alltså den är lite och rund. Googles är nog snäppet snyggare i alla fall.

Den här är mer portabel då den går på batteri och inte strömkabel. Den har en bärrem i läder och på ovansidan sitter det några knappar och dolda lysdioder.

Ljudet imponerar inte, men mobiliteten

Ljudet är ju ganska dåligt om jag ska vara ärlig. Den är nog mest till för att bara tala med Google och styra saker än att lyssna på musik. Men visst, den duger att ta med på stranden eller så om man vill det. Jag provade att rocka lite blandad musik på mitt lilla rum med högtalaren på bordet bredvid mig, jag kom då fram till att den saknar bas helt. Själva högtalaren är på undersidan vilket är lite märkligt, jag menar, ljudet är ju det primära med prylen och då borde den kanske vara mer på ovansidan?!? Men, då tog jag upp den och riktade högtalaren mot mig och insåg att ljudet blir bäst genom att det studsar mot ytan högtalaren står på. Så, det var inte helt fel att den sitter där den sitter.

+
Smidig
Batteridriven
Tål vatten (ipx6)


Dåligt ljud
Batteridriften är inte så lång

PRIS: 799 kr – 1 300 kr

2.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *