Creative T60 | Test

Creative T60 | Test

Editors choice

Användarvänlighet

Design

Ljud för tal och video

Ljud för musik

Totalt betyg

Reader rating

Drag to rate

What's good

  • Små och smidiga
  • Enkel installation
  • Bra pris

What's bad

  • Inte amazing för musik

Små och smidiga med imponerande ljud när det kommer till tal, vad gäller musik så kanske Creative T60 inte är min favorit. Många inställningar och val gör det enkelt att optimera ljudet dock. 

Jag köpte högtalare med en SUB till från Net on Net för typ 7 år sedan. De började ge upp och jag valde att göra mig av med dem. Sen vart det tyst.. Väldigt tyst. Tillslut orkade jag inte lyssna på datorns inbyggda skithögtalare så funderade lite på vad jag skulle investera i. Jag ville ha något lite enklare, gärna utan en SUB och en massa olika enheter, det ska ta lite plats och fokus är på röst och video, ej musik.

Jag har väl egentligen inte hittat det jag letat efter men då kom möjligheten att få testa dessa så jag tänkte, varför inte, och det var ju en bra idé för de här prickar ju i typ allt jag vill. Creative T60 består bara av två högtalare, punkt slut. De är rätt små och diskreta och passar in på de flestas arbetsbord.

Trots dess litenhet så erbjuder den flera olika inställningar för att maximera tex tal, perfekt i alla dessa videmöten. Jag testade det så klart och talet blev kristallklart och tydligt, wow. Har också testat att välja den inställningen när jag lyssnat på youtube filmer med tal och det var lika magiskt. För musik, tja.. Nu var det ju inte det jag var ute efter och jag måste säga att här kanske de inte briljerar, i alla fall inte för någon som är audiofil och har höga krav.

De har också en inställning för att få ett surround-ljud vilket är helt okej. De själva säger så här:

Med två kraftfulla 2,75″-element med inbyggd digital förstärkare ger Creative T60 suveränt ljud med 30 W RMS-akustik, med ett max på upp till 60 W. Som alltid med T-serien kan man även räkna med djup och nyanserad bas även utan subbas, tack vare banbrytande BasXPort-teknik.

Det finns också ett antal olika sätt att använda dessa högtalare på.

Pris: Ca 1 000 kr

Länk till Prisjakt för prisjämförelse

3.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *