Dyson award – jag är med i juryn

Dyson award – jag är med i juryn

0

Jag har skapat en väldigt fin relation med Dyson. Det började med att jag kontaktade dem för att börja testa deras produkter och då visade det sig att de knappt hade en kommunikationsstrategi för Sverige. Men det är fixat nu!!

Dyson står för innovation. Deras produkter är alltid steget före konkurrenternas för en röd tråd i Dysons verksamhet handlar om att lösa problem. Ta tex hårfönen. En klassisk hårfön låter mycket och är väldigt tung. Frisörer får ofta förslitningsskador av tyngden som är placerad i den övre delen av fönen. Då skapade Dyson en fön där motorn är placerad i handtaget, vilket ger en bättre balans och minskar förslitningsskador. Ja sedan har de ju jobbat hårt på både design och motor också…

Här kan du läsa mer och också se årets bidrag.

Dyson Award 2018

Varje år bjuder Dyson in till en tävling för studenter där det enda kravet är: Lös ett problem!

The James Dyson Award is an international design award that celebrates, encourages and inspires the next generation of design engineers. It’s open to current and recent design engineering students, and is run by the James Dyson Foundation, James Dyson’s charitable trust, as part of its mission to get young people excited about design engineering.

Namnkunnig jury

Okej, jag vet faktiskt inte vilka som är mina jurykollegor men jag är med, det är ju coolt. Så i veckan kommer jag gå igenom alla bidrag och utse mina favoriter och tillsammans med juryn ta fram en vinnare. Så sjukt spännande.

Vinster för deltagarna

Vad får den som vinner då? Jo vinner man i sitt land får man 2 000 £, kommer man på andra plats i den internationella tävlingen vinner man 5 000 £ och vinner man hela kalaset så får man 30 000 £ plus 5 000 £ som går direkt till den skolan man studerar på.