Turista som i din favoritbok med StoryTourist

Turista som i din favoritbok med StoryTourist

Hur många gånger har du läst en bok och tänkt att du borde resa dit den utspelar sig och kolla på alla platser och hus som den utspelar sig i? Det är snart möjligt, kolla in appen StoryTourist!!

Ramlade över appen i en FB-grupp och slogs av det geniala i idén. Appen är helt ny, de har inte fått in alla pengar från tänkbara investerare än och de har bara London i appen, men kolla in den och hjälp dem utveckla, finansiera och heja på. Så.. Glöm Pokemon Go, nu är det StoryTourist som gäller.

StoryTourist är appen som levandegör berättelser och förvandlar stadens gator och torg till en lekplats för fantasin.

Vandra i dina favoritkaraktärers fotspår och upplev berättelserna där de utspelar sig!
Ladda ner StoryTourist-appen, välj en berättelse ur listan och starta äventyret. Appen leder dig till i rätt riktning och när du nått rätt position låses den del av berättelsen upp som utspelar sig på just den platsen. Med andra ord kommer du ha en fot i berättelsen och den andra i verkligheten.

Appen kräver GPS för att fungera.

Grundarens egna ord

“Jag fick idén första gången när jag var 15, men det tog lång tid innan jag insåg att det skulle bli en app – först tänkte jag typ ”reseguideböcker till böcker”. Och sen att förstå hur man bygger en app, och driver en startup… herre min je! Det har varit en resa!

Men nu har vi släppt den, och det är fantastiskt roligt att kunna lansera den med en Sherlock Holmesvandring i London, där man får lösa mysteriet med The blue Carbuncle, baserad på novellen med samma namn av Sir Arthur Conan Doyle. Den kommer att vara gratis hela sommaren!”

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.