Facebook byter namn till Meta

Facebook byter namn till Meta

Ja rubriken florerar men det är ju inte så att det sociala mediet Facebook byter namn, nej det handlar om företaget bakom som äger Facebook, Whatsapp och Instagram. 

Meta står för metaverse och ska ge oss en känsla av en plats som både är virtuell och verklig. Där man leker och jobbar. Ja, ett metaverse. Det sägs att det är ett strategiskt beslut för att tvätta av sig de smutsiga artiklarna och åsikterna kring framförallt Facebook och mediets kraft att driva hat och hot. Vi får se hur det kommer landa men tror inte det kommer påverka gemene man särskilt mycket.

Minns ni när Google ”bytte” namn? De kallar sig ju nu för Alphabet, men det är ju också företaget bakom och inte själva sökmotorn Google.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *