Fitbit Versa – en snyggare träningsklocka

Fitbit Versa – en snyggare träningsklocka

0

Fitbit Versa – en snyggare träningsklocka

Jag brukade älska hälsobanden och hade ofta flera på mig eftersom jag testade många åt gången. Vissa var så klar bättre än de andra men det som skiljer de tidigare modellerna från de nyare var att det tidigare mer var utformade som smycken medan de nu är stora blaffor av plast. Men inte Fitbit Versa minsann..

Kanske är du ute efter ett bra mellanting mellan en träningsklocka och en smart klocka men känner inte att du väll lägga pengarna på en Apple Watch eller en androidmodell utan nöjer dig med något lite enklare. Här har Fitbit hittat en bra modell som passar de flesta rent designmässigt – Fitbit Versa.

Batteriet och designen

Klockan är väldigt lätt men är snygg med en skärm på 24×24 mm och tre fysiska knappar. I min ask kom det med två olika typer av band, ett gråmelerad tygaktigt band och ett svart plastband. Valde direkt det gråmelerade för tyckte det blev mer av en klocka då. Batteriet sägs hålla i fyra dagar och det verkar stämma bra. Dessutom är klockan vattentät ner till 50 meter så perfekt om du simtränar. Eftersom det är ganska lätt att byta band så funkar det att byta från det gråa till det plastiga om du ska simma eller så.

Funktioner för träning

Den känner automatisk av sju olika träningsformer men du kan ställa in upp till 20 olika manuellt i klockan. För mig vinner alltid enkelhet så om den känner av automatiskt blir jag överlycklig. Den har också en inbyggd intervall-timer vilket är behändigt. Dock visar den exakt samma information efter avslutat pass så det spelar egentligen ingen roll vad du tränar.

Övriga funktioner

Du kan också få notiser från din telefon på klockan. Eftersom Fitbit har ett operativsystem av egen modell så funkar den ihop med både ios och android. Dock har inte klockan inbyggd mikrofon eller högtalare så du kan inte styra röstassistenter eller svara på ett sms på ett smidigt sätt, men det kanske räcker med att bara få notisen för vissa.

De talar högt om att denna klockan ska ha fokus på kvinnors hälsa men tydligen är det enda som är riktat mot kvinnor en mens-app, typ. Det finns redan en uppsjö av appar som har koll på ens menscykel och PMS osv. men Fitbit har här också lagt in en egen modell. Visst, skönt att ha allt på samma ställe, men något wow är det kanske.

+
Snygg
Billig
Lättviktig
Enkel att lära sig
Enkel navigering i menyerna


Kvinnohälsa?
Dåligt apputbud

Fakta Fitbit Versa

Typ: Smart aktivitetsklocka
Inbyggd mätutrustning: Pulsmätare, gyroskop, accelerometer, pulsmätare.
Funktioner: Nfc-stöd, wi-fi, bluetooth 4.0.
Vattentät: Ja. Ner till 50 m.
Mått boett: 24×24 mm, 11,2 mm tjock. Väger 37 gram.
Skärm: 1,34-tums lcd-skärm med färg och touch. 300×300 pixlar. Gorilla glass.
Batteritid: Upp till 96 timmar.
Pris: 1 990 kronor ca.

4 / 5 stars