Google släpper Nest Hub Max

Google släpper Nest Hub Max

Editors choice
0

Google släpper Nest Hub Max

I dag har Google sitt event där de presenterar nya saker och den stora nyheten är så klart Nest Hub Max, skärmen som också är en högtalare och en hub. Vad mer behöver man?

Vi har ett antal Google Home högtalare i vårt hus, de flesta mini men också en Max. Det är dags att bygga ut tänker vi, speciellt som jag föreläser om det smarta hemmet 🙂

Google Nest Hub

Det här är en skärm på 7 tum som sitter på en högtalare. Det är egentligen den sedvanliga assistenten men med en skärm som direkt kan visa dig resultat i stället för att be dig ta fram telefonen. Så söker du efter recept har du dem direkt, ber du om att se en youtube film så får du den direkt, ber du om väder får du det uppläst men ser det även på skärmen. Denna produkt har funnits ett tag men det är först nu som den kommer till Sverige. Elgiganten tar emot beställningar nu och prislappen ligger på 1 499 kr och finns i två olika gråa nyanser. Ja, vi har lagt en beställning.

Google Nest Hub Max

Den här pjäsen är på 10 tum och med en kraftfullare högtalare. Men det viktigaste av allt är kameran. När du installerar Hub Max så registrerar ni alla i familjen och då kommer Hub Max känna igen just DIG när du passerar och ge dig din valda information som schema, to-do:s etc. Briljant enkelt och smart. Vill du göra ett videosamtal via Google Duo så är dessutom kameran så smart att den följer dig, så om du står framför och pratar och sen tar några steg bak, fram eller åt sidan så justerar kameran sig för att du alltid ska vara i fokus.

Jag som använder våra Google högtalare en del älskar funktionen med timer när jag lagar mat. När timern drar i gång så måste jag skrika rätt högt för att överrösta signalerna för att ge kommandot ”Hey Google, stopp!”. Nu kan man skippa hela ”Hey Google…” och bara säga STOPP! Love it.

Men säg att du lyssnar på pampig musik och steker korv så ringer din mobil, i stället för att försöka överrösta musiken för att få Google att stänga av, pausa eller sänka musiken kan du bara höja handen framför kameran. EN ENKEL JÄVLA GEST!

Priset för Nest Max kommer ligga på ca 2 400 kr, men den går inte att få tag på, säljs endast i Usa, England och Australien.

Make it simple

Google är väldigt tydliga med att sådana här produkter ska passa alla oavsett om man är 9 eller 90 år. Låg tröskel och smarthet ska övertyga de flesta.

Säkerheten är A och O

Så klart blir man fundersam över det här med en kamera i sitt hem som är smart. Vad filmar den och vilken information får Google nu då? Men det här pratade de också om och det man gjort i dessa produkter nu är att all information ligger lokalt i din enhet. Dvs att din profil, ansiktsigenkänningen, ligger inte i någon moln som Google har koll på utan det ligger på din lokala enhet. Det var viktigt för dem att trycka på det för att vi ska känna oss säkra. Dessutom så lyser en lampa när kameran är i gång så det ska vara lätt att se, och du måste själv göra ett aktivt val för att slå på kamerafunktionen.

Se hela Googles keynote för ännu mer spännande saker som AR funktionerna tex. LÄNK TILL GOOGLE I/O

 

Comments
 • Lina#1

  13 maj, 2019

  Oh denna är så taget för vår fjällstuga. Hur smart som helst. Kommer bli ungarnas nya favorit.

  Tack för en grym blogg och ser alltid dig när du är i tv-rutan 🙂

  mvh lina

  Svara
  • Åsa Wallenrud#2

   15 maj, 2019

   Tack fina du! Dina ord värmer. Och vi väntar med spänning på när vår kommer…

   Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *