Googles nya smarta högtalare – Nest Audio – kommer till Sverige

Googles nya smarta högtalare – Nest Audio – kommer till Sverige

Pressutskick 

Under loppet av 2020 är vi många som spenderat mycket tid att utforska aktiviteter att hitta på i hemmet. Medan en del säkert har hittat nya intressen, har musiklyssnandet varit en fortsatt populär aktivitet att avnjuta hemifrån. Idag presenterades Nest Audio, Googles nya smarta högtalare för alla musikälskare.

En musikmaskin

Nest Audio har 75 procent högre volymkapacitet och 50 procent starkare bas än föregångaren Google Home. Med en 19 mm diskant för en jämn högfrekvent täckning och tydliga toner, samt en 75 mm mid-woofer som verkligen ger tyngd till basen, blir det här den smarta högtalaren som många musikälskare efterlängtat.

Nest Audios ljud är kraftfullt, klart och naturligt. Högtalaren har genomgått över 500 timmar av finjusteringar för att säkerställa att låga, mellan och höga registret är i balans och att ingenting saknas eller upplevs överdrivet. Basen är tydlig och tonerna upplevs djupa vilket gör att Nest Audio erbjuder ett förstklassigt ljud vare sig du lyssnar på klassisk musik, R&B, pop eller rock. Den skräddarsydda diskanten gör att varje liten detalj i musiken blir tydlig. Dessutom är tyget och övriga materialval optimerade för att du ska njuta av ljudet utan förvrängning.

Nest Audios syfte är att hålla sig trogen till artisternas ljudbild från inspelningsstudion. Användningen av kompressorer har minimerats för att bevara det dynamiska omfånget i ljudnivåerna från originalproduktionen – de tysta delarna är känsliga och subtila och de högre delarna är mer dramatiska och kraftfulla. För att demonstrera det högkvalitativa ljudet som Nest Audio kan erbjuda har Google samarbetat med artisten Tove Lo som inför lanseringen av Nest Audio producerat en nyinspelning av en av hennes största hits – direkt från hennes egna vardagsrum. Inspelningen kommer att finnas tillgänglig exklusivt på YouTube Music senare i höst.

Nest Audio anpassar sig också till ditt hem. Med Media EQ-funktionen anpassar sig Nest Audio automatiskt till vad du lyssnar på, oavsett om det är musik eller ett svar från Google Assistant. Dessutom justerar funktionen Ambient IQ Nest Audios volym baserat på bakgrundsbruset i hemmet så att du kan höra väderprognosen, nyheterna eller radion över en bullrig diskmaskin.

Ett ljudsystem för hela hemmet

Om du har en Google Home, Nest Mini, eller kanske till och med en Nest Hub, så kan du enkelt göra Nest Audio till den centrala delen för hela ljudsystemet. Dessa enheter kan grupperas tillsammans så att du kan spela upp samma låt på alla dina enheter samtidigt.

Google Assistant hjälper dig att ta itu med din dag, ta del av underhållning och kontrollera andra kompatibla produkter för det smarta hemmet som Philips Hue, TP-Link med flera. Faktum är att användare runt om i hela världen redan har synkroniserat mer än 100 miljoner kompatibla enheter med Google Assistant.

Står ut med design

En stor högtalare är inte nödvändigtvis synonymt med större ljud. Med Nest Audio får du både en smidig högtalare som smälter in i hemmet och som samtidigt levererar ett stort och kraftfullt ljud. För att maximera upplevelsen har produkten dessutom specialdesignade element som hjälper till att ta fram detaljerna i ljudet.

Nest Audio kommer i två färger – “Krita” och “Kol”. Enheten är utformad på ett sätt så att den ska skapa minimalt avtryck i både ditt hem och på vår planet. Högtalarens mjuka, rundade kanter smälter in med din övriga heminredning och tar lite plats på hyllan eller på bänkskivan. Nest Audio är täckt av samma hållbara material och tyg som vi först introducerade med Nest Mini förra året. Tyget, kåpan och foten är, tillsammans med några mindre delar till högtalaren, tillverkat av 70 procent återvunnen plast.

Nest Audio finns nu tillgänglig för förbeställning online på Google Store och genom andra utvalda svenska återförsäljare. Med start den 15 oktober kommer Nest Audio även att finnas tillgänglig på hyllorna i butik hos bl.a. Elgiganten, Clas Ohlson, Kjell & Co Power, Media Markt, Netonnet, Proshop, Komplett och Webhallen. Rekommenderat pris är 1 149 SEK.

Läs mer om Google som produkttester och nyheter här!

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *