Ring Video Doorbell 3 plus och Chime Pro

Ring Video Doorbell 3 plus och Chime Pro

Vi har kört med Ring Video Doorbell rätt länge nu och det är lätt en av de bästa prylarna jag har. Men det finns så klart förbättringsmöjligheter. 

Efter att ha haft Ring Video Doorbell ett tag så noterade vi att det gick lite segt. Man får en notis om rörelse utanför dörren men kunde inte direkt öppna upp appen för att se. Det tar lång tid för filmen att ladda och det var en del strul generellt. Men, det var ändå inte så mycket strul att jag gav upp det.. Problemet låg i uppkopplingen till vårt wifi och denna modell av Ring kopplar upp sig på 2,4 GHz* vilket ger en lägre hastighet.

*Frekvensen 2,4 GHz har längre räckvidd men något lägre hastighet. Den andra frekvensen, 5 GHz, har kortare räckvidd och högre hastighet. 

När Ring då lanserar en uppdatering var vi tvungna att testa för att se om det förbättrats.

Installation

Ja det gick ju bra, inga konstigheter när man redan har appen, men det ska vara en lätt installation även om man börjar på 0. Du kan läsa mer om det här.

Hur gick det då?

Ja alltså.. Den ska vara snabbare från att rörelsesensorn går i gång till att vi kan få upp bilden på skärmen men jag upplever inga dramatiska förändringar där. Denna nya modellen ska ju ha 5GHz Wi-Fi vilket vi hoppades skulle hjälpa oss. Men det visar sig att räckvidden på 5GHz är för kort och tar sig inte igenom våra väggar. Problemet sitter alltså i vår mesh-lösning som inte räcker till samt att vår lösning också pendlar mellan 2,4GHz och 5GHz vilket förvirrar.

Men något bra var det väl?

Jo så klart. Med denna uppgradering kan jag nu få tillgång till något som kallas Pre-Roll vilket betyder att kameran tar med 4 sekunder innan rörelsedetektorn går i gång vilket kan underlätta att se i efterhand vad som orsakat larmet. Tex har vi en envis katt som jämt ska ta sig över vår tomt och oftast hinner den försvinna innan kameran reagerat och kommit i gång men nu hinner vi se den.

Chime Pro – vad är det?

Det här är en ”förstärkare” som ser till att dörrklockan har bra tillgång till wifi. Vi har ju ytterdörren på ett plan och ingången till internet på ett annat. Vi har olika ”mesh-puckar” som förstärker wifi i huset och den som är närmast dörrklockan är ändå lite för långt bort så därför har vi Chime Pro. Den här senaste modellen som vi testar har dessutom inbyggt nattljus!! Du sätter nämligen denna rätt i vägguttaget och i nederkant så sitter en lampa som lyser upp golvet under nattetid. Kan väl vara en bra feature men nödvändig, njae!

Summa summarum – Älskar produkten! Två tummar upp!

4.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *