Hjälp – jag ska köpa bil!

Hjälp – jag ska köpa bil!

0

Då var det dags att skaffa ny bil. Vad ska man satsa på? Hur ska den finansieras? Hjälp mig! Ska jag gå på hjärta eller hjärna?

Jag står nu inför valet av bil. Valet av finansiering. Valet av drivmedel kontra bilskatten. Valet av att gå efter hjärta eller hjärna. Jag behöver hjälp.

Utgångspunkten för detta är att jag de senaste 3 åren haft en privatleasing, (läs min guide om privatleasing) en Audi Q2, som går ut typ 19 april som kostar mig ca 4 300 kr/mån. Denna gången tänkte jag att jag skulle köpa en bil och har sparat ihop till handpenning. Tanken var att köpa min drömbil, en Mustang av nyare sort, men det kom en hund i mellan som inte riktigt får plats. Så nu när jag då lämnar muskelbilen och den bilen som identifierar mig till 100% så står jag här och tappar hakan över vilka dåliga alternativ som erbjuds.

Jag har tänkte mig max 250 000 kr, jag vill ha bensin eller hybrid, plats för mindre hundbur i bakluckan, cool och udda design alternativt lyxig design. Mycket teknik så gärna något av de dyrare tillvalspaketen som erbjuds. Jag vill ha en ny bil eller en bil som är max 3 år.

När jag söker på bilar för det priset och den åldern kommer det bara upp SUPERTRISTA saker. Verkligen… Inget som passar min personlighet och hur jag vill framstå.

Privatleasing igen då?

Men.. Om jag hoppar på leasingtåget igen ja då hittar jag några pärlor jag gärna sätter tänderna i, men vill jag verkligen leasa igen? Det passar ju oss rätt bra iof då vi är två personer utan barn, bara jag som har körkort. Vi åker väldigt lite, bilen jag har nu har jag rätt att köra totalt 4 500 mil på men har kanske nått 1 500-2 000 mil. Vi skitar inte ner, vi bor i villa så parkering är oftast skyddad, förutom när man åker till ICA då. Funderar dock på om det är ok att montera hundbur i en leasad bil? Det måste jag kolla..

Förslag och idéer

Här är några jag tänker på, vad säger ni?

Privatleasing

Mini Cooper S Clubman

Pris: 3 687 kr/mån inkl. försäkring

Skoda Kamiq Monte Carlo TSI 110 DSG

Pris: 3 610 kr/mån inkl. vinterdäck och försäkring

Nya Golf Sportscombi 1.5 eTSI 130 DSG

Pris: 3 988 kr/mån inkl. vinterdäck och försäkring

Köpa

Lån hos min bank på 200 000 kostar mig 3 504 kr/mån

Måste dessutom kanske köpa nya vinterdäck.

Skoda Kamiq MONTECARLO TSI 115 HK AUTOMAT

249 900 kr

Här är en sökning på Blocket på bilar för max 250 000 kr samt nyare än 2019. 

Här är en sökning på Byt bil på bilar för max 250 000 kr samt nyare än 2019. 

NEJ TACK!

Vissa märken passar mig bara inte alls. Dessa är jag inte intresserad av:

 • Toyota
 • Lexus
 • Seat
 • Renault
 • Citroen
 • Dacia
 • Fiat
 • Honda
 • Hyundai
 • Subaru
 • Opel

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *