Taxi för husdjur – Uber Pet

Taxi för husdjur – Uber Pet

0

Det har blivit allt vanligare att skaffa husdjur de senaste åren och 2020 såg den största ökningen av registrerade hundar i Sverige under hela 2000-talet. För att göra det enklare att resa i sällskap med ett husdjur – och efter önskemål från konsumenter – lanserar Uber nu Uber Pet i Sverige som första marknad i EMEA. Uber Pet gör det möjligt för resenärer och deras husdjur att enkelt åka varsomhelst i Stockholm, Malmö och Göteborg genom ett knapptryck i appen. 

Som ett resultat av ökat hemarbete har många svenskar valt att addera en fluffig vän till familjen. Många husdjursägare kan vittna om att det kan vara stressigt att resa med husdjur i kollektivtrafiken och efter ökad efterfrågan på ett djurvänligt alternativ i appen så lanseras Uber Pet nu äntligen på den svenska marknaden.

Uber Pet finns som ett separat alternativ i Uber-appen, jämte exempelvis Uber Green, UberX och Uber Black, och resenärer kan enkelt scrolla ner och välja Uber Pet när de reser med sitt husdjur. Alla förare väljer om de vill köra Uber Pet-resor, för att förare som är allergiska eller som av andra anledningar inte kan köra husdjur ska kunna undvika fyrbenta resenärer.

– Att smidigt kunna ta med sitt husdjur är ett alternativ som varit väldigt efterfrågat av resenärer som använder vår app. Vi vet att det kan vara en utmaning för många resenärer med djur, inte minst de som inte har egen bil, att ta sig runt i städer då kollektivtrafiken inte alltid är djurvänlig. Därför är vi nu glada och stolta över att Uber Pet lanseras i Sverige, som första marknad i EMEA, och att vi kan göra svenska städer ännu mer tillgängliga för fler, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber.

En avgift på 35 kronor tillkommer för alla Uber Pet-resor, för att förse föraren med en kompensation för rengöring av fordonet.

Tips inför en resa med Uber Pet:

  • Som ägare ansvarar du för att husdjuret transporteras på ett säkert sätt. Säkerställ att du följer gällande föreskrifter och riktlinjer för transport av djur. Ha exempelvis gärna djuret i en resebur eller spänn fast djuret med säkerhetsbälte
  • Hjälp din förare att hålla bilen ren för andra resenärer genom att ta med en filt eller handduk för att täcka sätet och minska risken för skador och oreda
  • Fråga din förare om hen har någon preferens gällande var husdjuret ska sitta
  • Lämna inte husdjuret obevakat

Mer information om vad djurägare bör tänka på vid transport av husdjur finns att läsa på Jordbruksverkets hemsida.

Andra artiklar om Über

Your email address will not be published. Required fields are marked *