Wallenrud testar Mi Note 10 av Xiaomi

Wallenrud testar Mi Note 10 av Xiaomi

0

Wallenrud testar Mi Note 10 av Xiaomi

Då var det dags att ge sig på en telefon av märket Xiaomi som precis lanserats på riktigt i Sverige. Ni kan se en snutt från lanseringen här

Jag gillar varumärket utan att ha testat någonting. Vet inte varför. Men kanske för att jag läst mycket gott om deras produkter och priser. Min sambo går och trånar efter en av deras robotdammsugare till exempel.

Under lanseringen visade de upp Mi Note 10 som man så klart blev sugen på att testa. Så då gjorde jag det.

Det här är en mobil som man kan uppleva som en flaggskeppsmobil, men det är den inte riktigt. Men för gemene man spelar det ingen roll. Den här telefonen är stor och härlig, precis som jag gillar det och bjuder på FEM kameror. Japp, du läste rätt. Det är ett rekord i kameror. Så klart är det det Xiaomi trycker på när de presenterar telefonen.

Vad ska man med fem kameror till?

Du får fyra zoomlägen, vidvinkel, standard, 50 mm telefoto som kallas för en ”porträttkamera” och en 10x ”hybridzoom”. De femte kameran är en separat makrolins för närbildsfotografering. Så klart behöver du alla dessa?! 🙂 Huvudkameran ger 108 megapixlars upplösning och optisk bildstabilisator. Ja du kan fota i 108MP men det kommer inte göra så mycket för dig som ändå bara fotar i mobilen och lägger på sociala medier. Det enda som blir lite kul är att zooma in i den bilden för det går att zooma superlångt. Att ta en bild med 108MP tar dock en del kraft av mobilen och det dröjer ganska många sekunder från att du tryckt av tills att du kan kolla på bilden. Dock upplever jag att den är seg i de flesta kamerainställningar, ett litet minus.

Jag har tagit några bilder och vissa har jag valt att jämföra med Huawei P30 PRO som har en grym kamera.

Man får med det klassiska 3,5 mm uttaget, om nu någon saknar det, men man får bara en monohögtalare om man vill lyssna utan lurar. Jag nyttjar aldrig hörlurar med sladd så jag körde på med Huaweis Freebuds 3 i stället.

Den är lätt att förstå i mjukvaran, jag gillar det jag ser. Det jag älskade lite väl mycket, för det är verkligen ingen kioskvältare, var deras menyer för signaler för alarm, notiser och telefon. Först var det vackra menyer, men så visade det sig att flera av dessa ljudinställningar baserade sig på årstid, väder och klockslag. Hur nördig kan man vara om det är en sellingpoint?!

Några klagar på den haptiska feedbacken, ni vet när telefonen vibrerar när man gör saker. Jag reagerade första gången jag kände den. Det var som att studsa en uppblåsbar badboll typ.. Eller nåt. Svårt att förklara, men jag gillade den faktiskt. Förmodligen den enda som gör det om jag läser andra tester.

Batteritiden är magisk och jag vart nästan lite arg för att jag aldrig behövde ladda den! Men hallå.. Lägg av.

Priset på Mi Note 10 Xiaomi

Priset är ju det som är galet. En sådan stor telefon, men alla fem kameror, där en är på 108MP, och den prestandan den har så kan man sannerligen inte gnälla. Prislappen ligger på ca. 6 000 kr. Sanslöst!! 

Specifikationer

Systemkrets: Snapdragon 730G
Processor: 2 st Kryo 470 Gold 2,2 GHz + 6 st Kryo 470 Silver 1,8 GHz
Minne: 6 GB
Lagring: 128 GB
Bildskärm: 6,46 tum amoled, 1080 x 2340 bildpunkter
Kameror: 108 MP + 20 MP vidvinkel + 5 MP telefoto + 2 MP makro + 12 MP porträttkamera med led bak, 32 MP fram
Övrigt: Fingeravtrycksläsare, dubbla sim (standby)
Batteri: 5 260 mAh, 23h 30min webbvideo (wifi, hög ljusstyrka), 18h 50min blandad användning (4g, låg ljusstyrka), 32h samtal (3g)
Storlek: 15,8 x 7,4 x 0,97
Vikt: 208 gram

4.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *