Husqvarna Automower® blir en del av Google Homes smarta system

Husqvarna Automower® blir en del av Google Homes smarta system

Husqvarna Automower® blir en del av Google Homes smarta system och höjer ribban för smarthet! 

Att sköta sin gräsklippare med en app är inget nytt, inte heller att styra den med hjälp av Google eller Alexa, men en nyhet som presenterades i dag är att man kommit in i Googles ekosystem och du kan nu lägga till din gräsklippare som en enhet i Google Home. Det innebär att om du gett gräsklipparen ett namn, kanske Arne, då kan du säga “Hej Google, be Arne klippa gräsmattan.”

Deras nya klippare har också en hel del andra smarta saker som att den har koll på vädret så om det kommer bli frost eller nederbörd så går den inte igång trots att du satt en timer eller liknande.

Du kan också säga till din klippare att du vill har gräset i xx längd. Klipparen är då så smart att den börjar säsongen med att klippa bara litegrann och successivt klippa kortare och kortare tills den uppnått den önskade längden. Allt för att skona din gräsmatta.

De nya modellerna funkar för trådgårdar upp till 600 kvm och det rekommenderade priset ligger på 19 999kr.

PS. Visste ni att det vanligaste namnet man ger sin gräsklippare är Skalman?

Hitta din gräsklippare här!

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *