Google Nest Hub generation 2 på test!!

Google Nest Hub generation 2 på test!!

Google Nest Hub generation 2 är en uppdatering av ljudet men framförallt med rörelsesensorer som är mycket användbara. 

Med blotta ögat kanske man inte ser någon superstor förändring men det har hänt lite saker. Till exempel är ljudet förbättrat och har nu 50% mer bas vilket märks rätt tydligt. Men det som är störst och coolast är att hubben nu har sensorer för att känna av rörelser.

Radarteknik bredvid sängen

Det största som skett i denna modelluppdatering är att högtalaren/skärmen nu har en så pass avancerad teknik att den kan ha koll på din sömn, utan att du har något på armen eller måste lägga något under madrassen. Den nya tekniken kan känna av hur du sover genom att notera ljud som tex rörelse i sängen, dina andetag och snarkningar. Då den också har tillgång till ljus och temperatur i rummet kan den slå ihop alla värdena och se om du sover bättre eller sämre under vissa förhållanden. Värt att notera är att den bara ska reagera på den som sover närmast och inte din eventuella partner.

Skärmen har så klart också en rörelsesensor som gör det möjligt att använda gester i luften för att tex höja volym, stänga av ljud, snooza etc.

Jag har inte haft den i sovrummet då våra sängbord är lite för höga, vi har i stället haft den i köket där vi använt funktionen genom att stänga av timers och liknande genom att bara röra handen framför skärmen. Funkar mycket bättre än vad jag någonsin hade trott. En rejäl tumme upp 👍🏼

Priset kommer vara 1 149 kr

Läs mer om Google Nest hub generation 2

Läs mer om Google Nest audio, test

Läs alla artiklar om Google på bloggen

3 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *