Vill du ha en lampa som städar ditt kök?

Vill du ha en lampa som städar ditt kök?

En lampa som jobbar med UV-ljus och som under natten eliminerar bakterier åt dig låter ju som en dröm, men håll i trasorna för det stämmer inte helt. 

Bolaget Lifx (uttalas life-x) har länge producerat smarta lampor och redan 2012 presenterade dem den första smarta lampan med olika färger. Men det är ju inte därför vi är här i dag, nä det är för att prata om deras senaste påhitt, en lampa som städar ditt hem.

Lifx Clean A19 funkar som en smart lampa på alla sätt men den har också en UV-lampa som lämpar sig att tändas under natten för att ta bort en massa bakterier. Tror den gör sig bäst i tex badrum och kök där man har mest bakterier och där det kanske är okej att ha en lampa som lyser hela natten. Men, den eliminerar tyvärr inte allt. Lifx har i sina tester fokuserat på tre stammar av staphylococcus aureus och escherichia coli, även benämnt som gula stafylokocker och E.coli. Man kan se det som en bra bit på vägen men tror tyvärr du måste ställa dig och skura ändå. Fast jag är lite taggad av att detta ens finns för det betyder att det kanske kommer ännu fler mer kompetenta lösningar i framtiden.

 

Läs mer här!

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *