INKÖPSLISTA TV4 NYHETSMORGON – SÄLLSKAPSSPEL

INKÖPSLISTA TV4 NYHETSMORGON – SÄLLSKAPSSPEL

Under julledigheterna är det optimalt att lägga tid på att spela sällskapsspel. Duka upp en massa godsaker, samla familj och/eller vänner samt välj ett passande spel för sällskapet. 

Många spel känner vi till sedan gammalt. Monopol, till exempel, har vi nog alla spelat någon gång i livet. Visste ni att Monopolet skapades 1935 av Parker Brothers? Men det bygger faktiskt på ett spel som skapades redan 1904 av spelutvecklaren Elizabeth Magie. Anrikt spel må jag säga.

Alla spel jag tog med kommer från spelexperten.com som har alla spel som finns. Allt samlat på en och samma plats.

EDIT! Det rasar in kommentarer om mig som spelexpert och att jag inte representerar sällskapsspels-, och brädspelsvärlden. Till er vill jag bara säga detta:

  1. Jag är INGEN spelexpert, har aldrig sagt att jag är och vill inte heller vara det. Jag är expert på prylar och har jobbat med Nyhetsmorgon i snart sex år. 
  2. Jag fick tre dagar på mig att hitta spel att fylla några minuter i rutan med. Jag hade INGA kontakter men fick snabbt hjälp av de fina människorna på spelexperten.com. Jag försökte få tag på distributörer men ingen återkom.
  3. Jag grabbade tag i det jag själv hade hemma för att kompensera och JA, jag tillhör de tråkiga och trista typerna som gillar att spela just Monopol. 

Jag hoppas ni kan ägna resten av mellandagarna åt att spela era spel med era vänner och familj och vara lyckliga istället för att hacka på mig.

Stora varma kramar till alla er som känner sig lurade och blåsta på en “spelexpert”.

EDIT 2!

Hej igen. Fick ett fint mail med en inbjudan i dag. En inbjudan till ER spelvärd. Jag svarade så klart ja på det då ni har öppnat dörrarna till en värld jag inte ens visste fanns. Jag ville bara dela med mig av lite av det jag skrev som svar så kanske ni får en bättre förståelse varför jag var där och gjorde det jag gjorde 

Hej!
Tack XXX… Det var inte det jag hade väntat mig efter inslaget. Grejen är att jag inte alls bara tackar ja till saker för sakens skull. Jag är deras prylexpert och får betalt för att stå där. Oftast kommer jag själv på teman (där jag känner att jag har kunskap, typ teknik). Nu ringde de och ville promt sätta in sällskapsspel och jag tänkte faktiskt inte så mycket på hur den världen ser ut. Jag fick ett par, tre dagar på mig att hitta spel. Min första tanke gick så klart till dem spel man känner igen och vad som verkar vara populärt just nu i de “vanliga” butikerna.
Det största problemet för mig är alltid att få tag på rätt personer, få dem att förstå vem jag är och vad jag gör, få dem att förstå hur detta kommer presenteras och vad dem får ut av det. Det tar oftast lite tid… denna gången gick jag på de butiker jag känner till och redan har en etablerad kontakt och fick TVÅ svar av väldigt många mail. En butik sa nej pga tidsbrist och en sa ja men krävdes lite övertalning, det var spelexperten. Jag tog några som verkade vara roliga (alltså det var jag, inte spelexperten som valde). Fick hem fyra spel dagen innan programmet. La till de spel jag själv hade hemma och vips så blev det ett inslag. TV4 brukar i bland säga saker i stil med: “vi ska prata sällskapsspel, kan du komma?”. Sedan står det en rad vid namn i livesändning om att jag visar de nyaste spelen.. Ja du förstår, många kockar och saker går fel.
Oftast är det INGEN som opponerar sig och känner att inslaget är missvisande. Denna gången verkar någon ha irriterat sig och förmodligen skrivit på ett forum om att jag som “spelexpert” är okunnig, ytlig och borde inte alls stå i tv. Att jag inte har en aning om vad spel är och kommentarerna på bloggen spårade ur. Jag tror inte det spelar någon roll hur mycket jag förklarar situationen för jag har bevisligen trampat på en tå. Dessutom vet ingen om att jag studerar på heltid, jobbar extra i butik, driver eget företag och hoppar in i bland på TV4. Det vill säga, min tid är knapp.
Jag har ALDRIG pratat om sällskapsspel i TV4 och kommer efter detta ALDRIG mer göra det. Jag var verkligen inte där som SPELEXPERT!!!
Jag vill tacka för ditt vänliga mail och skulle gärna komma och besöka er för att se er värld, jag är alltså helt oinsatt i den spelvärlden ni representerar. Jag gillar mer tv-spel som den tekniknörd jag ändå är.
God fortsättning och gott nytt år. Hör gärna av er i januari så kan vi sy ihop något.
//Åsa

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *