När en hatstorm blir till en succé

När en hatstorm blir till en succé

0

När en hatstorm blir till en succé

En enda gång under mina 10 år som bloggare har jag fått hat i kommentarsfältet. Men det tog en helt annan vändning tillslut. 

2016 fick jag i uppdrag av TV4 att prata om sällskapsspel mitt i rådande julhandel. Jag fick typ 3 dagar på mig att fixa fram spel och dyka upp i rutan. Jag gjorde det som kändes absolut bäst då, nämligen att roffa åt mig det jag hade hemma. Min kunskap om spel sträcker sig liksom till Monopol, Risk och Fia med knuff så variationen på spel var så att säga inte jättestor.

Pang sa det bara

Efter programmet la jag upp en inköpslista på bloggen och sedan kom den första, och hittills enda, hatstormen i kommentarsfältet. Jösses vilken attack. Jag hade klivit på väldigt ömma tår i en värld där sällskapsspel (brädspel) betydde betydligt mer än ett parti en fredagkväll med chipsskålen bredvid.

Jag fick lite panik. Förstod inte vad jag hade gjort fel men försökte förklara att jag hade extremt kort om tid och bara tog det jag hade närmast men det accepterades inte alls av dessa människor. Jag förstod att det nu inte spelar någon som helst roll vad jag säger eller gör, jag kan inte få det ogjort.

Men.. Så var det en person som mailade mig och hade en HELT annan approach. Han ba.. Men kom till oss (Dragons Lair), spela lite spel och lär dig mer. Se det enorma utbudet som finns så kanske nästa år på TV4 blir lite bättre. HALLELUJA!! Jag började spana in spel jag inte hade koll på, kontaktade folk och fick en massa spel hemskickade, testade några av dem digitalt på plattan och dessutom hittade jag en spelklubb på jobbet. Nu var jag plötsligt inne i ”fiendens land” och jag älskade det.

Det gick bättre sen

Nästa år på TV4 så hade jag så mycket spel att jag drunknade och följande år likaså. Jag har dessutom besökt spelbutiken Dragons Lair och spelat vid ett tillfälle och fått en genomgång av olika spel.

Vad jag ville säga med detta är att i stället för att rasa, trolla och hata – utbilda och bjud in. Det blir så mycket roligare och enklare och vips så har ni värvat fler till er magiska spelvärld. Tack Johan Nilsson för supporten och värmen och jag hoppas jag ska hinna in och spela snart igen.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *