MARSHALL MAJOR II BLUETOOTH

MARSHALL MAJOR II BLUETOOTH

0

Det anrika märket Marshall kämpar sig ut på konsumentmarknaden med hörlurar, högtalare och mobiler. Nu är det dags att lansera deras hörlurar med bluetooth och jag var med på lanseringen.

Jag köpte en av de första modellerna av deras hörlurar, sambon köpte de allra första. Och för något år sedan köpte vi en av deras högtalare att ha på övervåningen. Så ja, vi har väl fallit lite för varumärket. MEN.. Högtalaren är fantastisk, den är både snygg och lättskött och har en relativt bra prislapp. Däremot har jag aldrig varit helt nöjd med hörlurarna.

IMG_1691

Designen javisst, ljudet njae..

Jag är ganska kinkig när det kommer till ljud och för mig måste hörlurarna vara helt perfekta för min smak. Jag har ju hittat ett varumärke som möter mina förväntningar som jag föredrar att använda. Marshall har väl aldrig riktigt imponerat vilket är trist. Jag upplever basen som väldigt diffus och i bland nästan helt saknad. Ljudet är inte klart och tydligt, jag saknar den där krispigheten. Trots att de använder bluetooth aptX som sägs ge ännu bättre ljud än vanlig bluetooth. (Man tappar en del kvalitet när man skickar saker trådlöst, det gäller även tex internet via sladd eller wifi.)

Däremot är de snygga som satan! Det kan jag inte ta i från dem. Och deras version med bluetooth har ett par finesser som jag tycker är värda att trycka på.

  1. Batteriet håller i 30 timmar. Svårt att bräcka.
  2. Om du lyssnar via bluetooth så kan en kompis sätta in sin hörlurs-sladd i dina lurar och höra samma sak. Mycket smart.

Marshall Major II släpps i Sverige den 26:e februari och kommer att kosta 1.500 kronor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *