HUAWEI MATE 8 TILL SVERIGE

HUAWEI MATE 8 TILL SVERIGE

Huaweis senaste flaggskeppsmobil, MATE 8, kommer nu till Sverige. Telefonen bjuder på grym prestanda och dual-sim. 

Enligt Huawei ska denna mobil passa den som verkligen har höga krav. Du kanske jobbar mycket i/med mobilen och förväntar dig en telefon som är snygg, snabb och har plats för två SIM kort.

– Med Mate 8 har vi tagit fram en smartphone som tillgodoser behoven hos en ny typ av professionella mobilanvändare. Telefonen är otroligt snabb och klarar av många processer samtidigt, så att användaren ska kunna maximera sin produktivitet, säger Peter Lundkvist, Marknadschef Huawei Sverige.

– Vi har utformat Mate 8 för att möta användarnas krav på prestanda, batteri och design, för att de ska kunna arbeta mer effektivt och få tid över till annat. Telefonen har redan fått topp-recensioner i flera svenska tekniktidningar, vilket vi så klart tolkar som ett gott tecken på mottagandet i Sverige!

mate8

Mate 8 körs på Huaweis EMUI 4.0, baserad på Android Marshmallow 6.0 och har en skärm på 6 tum. Den har en inbyggd automatisk defragmentering som ständigt optimerar systemets prestanda, samt att Mate 8 har delad skärm som möjliggör multitasking mellan applikationer. Kameran är från SONY och ger dig 16MP med IMX298, den främre kameran är på 8MP.

Prestandan

Kirin 950 chipset med ökat CPU effekt upp till 100 procent, GPU prestanda upp 125 procent och energieffektivitet upp 70 procent jämfört med Kirin 925. Enhetens arkitektur balanserar energieffektivitet med high-end prestanda genom 4 x A72 2,3 GHz-processorer och 4 x A53 1,8 GHz-processorer.

Telefonen är tillgänglig nu och prislappen väntas ligga på ca 5 795 kronor.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *