Miss Geek testar Cricut Joy | och misslyckas med allt!

Vad är det för maskin egentligen och hur kan man misslyckas med allt man tar sig för? Ja det ska vi reda ut nu, välkommen. 

Jag blev bjuden på ett event strax innan jul, restriktionerna hade lättats något då, för att pyssla lite. Jag? Pyssla? Skämtar ni? Men så såg jag att det var en maskin som stod i centrum och då tänkte jag att det kan jag ju klara av. 😂

På eventet visade de maskinerna och hade radat upp en massa material och överraskat oss med en transparent julkula som vi skulle dekorera. Min kula kan vara den värsta någon skådat.

Men vad är Cricut?

De sa själva att många tror att det är en skrivare, men det är ju en skärmaskin. Japp. Du laddar ner en app, designar saker, kopplar upp dig till printern med blåtand och skär ut på valt material. Under eventet jobbade vi med klistermärken så vi skulle designa saker och sedan skära ut dem för att applicera på våra julkulor. Du kan skära ut på en mängd olika material som plast, papper och typ trä?! Kolla filmen överst i inlägget.

Hur gick det för mig då?

Ja du.. Jag fattade först inget. Sedan började jag fatta och kände mig kreativ så jag ville göra något snyggt men det visade sig att 99% av innehållet i appen kostade pengar och jag kände inte för att köpa ett abb för en kväll, det innebar att jag var fast med typ former som fyrkant och romb. Typsnitten likaså, hade bara några få att välja. Men okej, jag tänkte att jag skriver ut en form och sen min hunds namn och sätter namnet på formen och allt på kulan. Jo tjena. Jag misslyckades med varenda steg, om och om igen. Det slutade med att jag lyckades skriva ut hundens namn och då hade jag tröttnat så det fick räcka. Men så fanns det en station där man kunde fylla kulan med lim som man skakade om och hällde ut för att sen hälla glitter och skaka om. Ja men det ska jag väl klara.. Noap, inte det heller. Det blev för mycket lim ändå så det slutade med att det låg en pöl av lim och glitter i botten.

Testade maskinen hemma, det gick så där!

Jag valde att långa hem en maskin lite senare och testa på att skära ut i papper för jag hade sett så fina saker på eventet som etiketter till julklapparna, menyer, dekorationer och namnskyltar. Det kan jag väl ändå klara av??

Japp, här är mina försök:

Totalt talanglöst och jag gjorde fel, hade sönder arken och var allmänt förvirrad. Nä, jag ska inte ge mig på pyssel. Men för er som faktiskt kan och som pysslar frekvent så tror jag sannerligen att detta är en helt magisk pryl.

Denna modellen heter Joy och kostar runt 2 000 kr. Sedan tillkommer kostnad för app och material. Du hittar fler produkter här.

3.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *