När ska man slippa se det här?

När ska man slippa se det här?

Jag älskar bilsport och hänger så ofta jag kan på Mantorp och Tierp. Jag älskar Dragracing mest men går på det mesta för att få se härliga bilar, lyssna på grymma motorer och se skön drifting.

Det finns dock ett evenemang som fortfarande har en stenålderssyn på män och kvinnor. Jag har skrivit om det förr, och fått elaka kommentarer, men jag ger inte upp kampen. Evenemanget heter Gatebil och deras slogan är: “Bilar, brudar och rock´n´roll” Något ord kan bytas ut i bland men kontentan är detsamma. Och det som är problemet med dem… Jo, att i stället för att bara fokusera på schyssta biltävlingar, utställningar, fest och musik så ska de blanda in tävlingar som Årets Gatebabe!!. Alltså en skönhetstävling där man ska granska kvinnors utseende.

Jag frågade varför förra året och fick till svar att det hör till och det är deras rätt att ha det så. Det är bara väldigt tråkigt att de har den synen. De kommer aldrig se mig på eventet och jag hoppas fler låter bli att åka dit.

Som ett tydligt bevis kan vi gå till deras hemsida och klicka på fliken “BABES”.

gatebil

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *